Justin Bieber grote winnaar MTV EMA

Justin Bieber is de winnaar van de avond geworden tijdens de MTV EMA in Rotterdam. De zanger wist drie van de vijf nominaties te verzilveren. Hij won onder meer in de belangrijke categorie Beste lied met zijn hit Sorry. Het was de eerste keer dat hij deze prijs won.

Bieber sleepte de eerste award van de avond al in de wacht op de rode loper. Daar kregen Beliebers de prijs voor Grootste fans in hun handen gedrukt. ,,Deze is voor alle Beliebers'', schreeuwde een meisje uit. Ook won hij Beste Canadese act door Drake, Shawn Mendes, The Weeknd en Alessia Cara af te troeven.

Bieber mag ook de winnaar van de MTV EMA in het algemeen worden genoemd. In de geschiedenis van het Europese prijzengala won niemand meer awards dan hij. In voorgaande jaren heeft de 22-jarige zanger al achttien beeldjes weten te verzamelen. Met de drie van vanavond komt het totaal daarmee op 21.

De prijs voor Beste mannelijke artiest ging naar Biebers landgenoot Shawn Mendes. Lady Gaga wist zondagavond de prijs voor Beste vrouwelijke artiest in de wacht te slepen. Zij versloeg Adele, Beyoncé, Rihanna en Sia.