‘Wat ik leerde over mannen door 100 penissen te fotograferen’

Voor Laura Dodsworth's laatste kunstproject ('Manhood') fotografeerde ze de penissen van 100 mannen, zoals ze eerder al vrouwenlijven vastlegde voor Bare Reality. En net al ze bij bare Reality met de vrouwen sprak of hun lijf, sprak ze voor Manhood over hoe de mannen zich verhouden tot hun penis. Ze zegt: "Ik leerde veel over mannen door dit project. Vooral dat heel veel mannen denken dat hun penis klein is, of te klein."

"In het begin vond ik het moeilijk om te doen. Ik had eigenlijk alleen ervaring met penissen in een seksuele context. Ik had geen idee hoeveel mannen zich zorgen maken dat hij te klein is. Ook mannen met een penis die volgens mij heel normaal was."

"De gesprekken gingen ook vaak over vaderschap. Over hoe belangrijk dat is. Of dat ze vrezen een slechte vader te zijn, of dat ze hun kinderen door een scheiding amper meer zien. Of dat hun leven anders zou zijn geweest als ze een goede vader als rolmodel hadden gehad."

"De gesprekken werd vaak heel vertrouwelijk. Het is veel gegaan over de depressies en angsten van de mannen van wie ik de penis vastlegde. Er is veel angst bij mannen"

Bron(nen):   Cosmopolitain  Manhood