Dit zijn de hipste koffies van dit moment

De tijd dat koffie nog gewoon uit een filter druppelde is al lang voorbij. Het is nu te koop in alle kleuren van de regenboog, in een glas, mok of in een ijshoorntje en met toevoegingen als theeblaadjes, rode biet of sesamzaad. Dit zijn de grootste trends op een rijtje: De matcha latte Te bestellen in elke hippe koffiebar, maar verwacht geen koffie. Dit drankje bestaat uit theeblaadjes, melk en water.

Match lover#pouring #matchalatte #matchamilk #matchalover

Een bericht gedeeld door Robit Tseng (@robit_tseng) op

Beetroot latte Hoe gezond deze koffie nu echt is, is onduidelijk. De kleur van het rode bietenpoeder stemt in ieder geval vrolijk.

Een bericht gedeeld door Simara Blends™️️ (@simarablends) op

Coffee Cone Koffie uit een ijshoorntje, waarom niet? Het ziet er leuk uit en je kunt het hoorntje lekker op eten. Wacht niet te lang, anders gaat het lekken.

Een bericht gedeeld door Kimihiko Fujimaki (@kimi_aesthetic_boogie) op

Black latte Ook dit is technisch gezien geen koffie. Het drankje bestaat voornamelijk uit soja en sesamzaad. De zwarte kleur ontstaat door de gestoomde soja, sesamzaadjes, pinda's en amandelen.

Een bericht gedeeld door Lily Ong (@lily.ohl) op

Kopi Luwak Deze luxe peperdure koffie doorgaat een speciaal productieproces. De luwak, een civetkatachtig dier, selecteert de beste koffiebessen en eet die op. Het vruchtvlees wordt verteerd maar de koffieboon blijft intact. De bonen worden met de hand uit de uitwerpselen verzameld, gewassen en geroosterd. Een Black Ivory Coffee is ongeveer hetzelfde, maar dan met olifanten.

Een bericht gedeeld door Melissa Saral 🐚 (@melissaa.61) op

Espresso-Martini Geen goed idee om de dag mee te beginnen, maar in de avond zal dit drankje met wodka en koffielikeur prima smaken.

Een bericht gedeeld door Hayley Molloy (@molloy78) op

Cold Brew Cold Brew is koffie die in tegenstelling tot ijskoffie nooit warm is geweest. Hij wordt zoals de naam zegt, koud gebrouwen. Daardoor is het drankje zoeter en bevat het meer cafeïne.

Een bericht gedeeld door Coffee Panda (@coffee_panda_brand) op

Slow coffee Een mooie naam voor de ouderwetse filterkoffie. Ja, die is weer terug van weggeweest.

Een bericht gedeeld door Pham Van Chien (@hug.kitchencookware) op

Dirty Chai Hetzelfde als de thee maar dan met een shotje espresso.

Een bericht gedeeld door Augusta | The Simple Life (@thesimplelife.cl) op

Bron(nen):   HLN