Miss America doet het voortaan zonder badpak

Meisjes die Miss America willen worden hoeven voortaan niet meer in badpak voorbij de jury paraderen. De organisatie van de schoonheidswedstrijd vindt zo’n defilé niet meer kloppen in #MeToo-tijden.

“We gaan vrouwen niet langer beoordelen op hun uiterlijk”, vertelde Gretchen Carlson, voorzitter van de missverkiezing in de ochtendshow Good Morning America. “Zo hopen we dat meer vrouwen zich welkom kunnen voelen bij onze organisatie.”
In plaats van dat defilé, dat tot nu goed was voor 15 procent van de te verdelen punten, wordt er in de missverkiezing nieuwe stijl meer aandacht besteed aan de ideeën en de talenten van de kandidates.

Het schrappen van de badpakkenronde is het hoogtepunt van de transformatie die de missverkiezing sinds een paar maanden ondergaat. In december vorig jaar lekten een aantal mails waaruit bleek dat Sam Haspell, de vorige CEO van de organisatie, vrouwonvriendelijke opmerkingen had gemaakt over een aantal winnaressen. Haspell moest plaats maken voor Carlson, die zelf in in 1989 Miss America was, en de raad van bestuur werd aangepakt. Nu zijn zeven van de negen leden vrouw.

Bron(nen):   De Morgen