Ruf sluit terugkeer Stedelijk Museum niet uit

AMSTERDAM (ANP) - Beatrix Ruf zou, als ze zou worden gevraagd terug te keren bij het Stedelijk Museum in Amsterdam, daar wel over willen praten. Een woordvoerder van de vorig jaar opgestapte directeur van het museum bevestigt berichtgeving hierover van Het Parool.

In een interview met de krant zegt Ruf dat over alles waar het museum mee is gediend, te praten valt. ,,Ik ben nooit gestopt met nadenken over en dromen van het Stedelijk. Het museum heeft zo ontzettend veel potentie. En ik wilde zo graag verder aan de slag met die prachtige collectie’’, vertelt ze in Het Parool.

Ruf verliet het museum na te zijn beticht van belangenverstrengeling. Ook zou ze hebben bijgeklust zonder dat in het jaarverslag te laten opnemen. In een deze week verschenen onafhankelijk onderzoek wordt echter de vloer aangeveegd met die verhalen.

Een woordvoerder van het museum kan geen antwoord geven op de vraag of Ruf wordt gevraagd terug te keren. Het museum heeft momenteel een interim-directeur, Jan Willem Sieburgh. Hij werd aangesteld nadat eerst zakelijk directeur Karin van Gilst was vertrokken, en kort daarop Ruf als artistiek directeur.