Rechter wuift strafherziening Cosby weg

NORRISTOWN (ANP) - Het verzoek van Bill Cosby om zijn straf te herzien is dinsdag afgewezen. Rechter Steven O'Neill constateerde dat geen van de bezwaren die de advocaten van de komiek hadden aangedragen hiertoe aanleiding geven. O'Neill veroordeelde Cosby vorige maand tot een gevangenisstraf van drie tot tien jaar voor seksueel misbruik.

Het juridische team van Cosby had aangegeven dat de rechter in zijn oordeel te weinig rekening had gehouden met de leeftijd en de gezondheidstoestand van de 81-jarige acteur, die nagenoeg blind is. De aanklagers beargumenteerden volgens de New York Post dat dat hem niet minder tot een ,,seksueel gewelddadig roofdier maakt", dat opnieuw zou kunnen toeslaan.

Cosby is veroordeeld voor het drogeren en aanranden van voormalig basketbalster Andrea Constand, maar zo'n zestig vrouwen hebben hem beschuldigd van seksueel misbruik. De acteur heeft nu dertig dagen om beroep aan te tekenen bij een hogere rechtbank, in dit geval het hooggerechtshof van de staat Pennsylvania.