Duurste en grootste woonhuis ter wereld staat in Mumbai

Celebrity Networth zette de 12 duurste huizen ter wereld op een rijtje. De waarde varieert van 55 miljoen tot 1 miljard dollar. De meesten zien er uit zoals je zou verwachten: kleine paleizen en grote landgoederen. Het allerduurste en grootste woonhuis ziet er echter meer uit als een flatgebouw. Het staat in Mumbai en is eigendom van Mukesh Ambani, de rijkste man van India en de op 3 na rijkste man ter wereld. Hij haalt zijn rijkdom uit de petrochemie, olie en gas en zijn vermogen wordt geschat op 29 miljard dollar. Voor dit project zijn 2 architectenbureau`s in handen genomen, namelijk Perkins Will en Hirsch Bedner Associates. Het huis Antilla, genoemd naar het mythische eiland in de Atlantische Oceaan, werd volledig opgetrokken uit glas en staal en telt 27 verdiepingen. Met 37.000 m2 bewoonbare ruimte is het huis groter dan het Paleis van Versailles. Vanop de bovenste verdiepingen van Antilla heeft men een spectaculair zicht op de Arabische Zee aan één kant en op de sloppenwijken van Mumbai aan de andere kant. Binnen vind je alles wat je maar kan wensen: een bioscoopzaal voor 50 toeschouwers, een fitnesszaal, een zwembad en een dansstudio. De garage biedt plaats aan 160 auto's en gasten die niet per auto maar per helikopter willen komen, kunnen landen op een van de 3 helipads. Verder is er nog een hangende tuin die in totaal 4 verdiepingen beslaat, waardoor het huis ook wel de 'Green Tower wordt genoemd. In het huis wonen ook de 600 personeelsleden van de familie. Omdat Ambani en zijn vrouw slechts 3 kinderen hebben zijn dat zo'n 120 personeelsleden per familielid.   Antilla Mombai van Mukesh Ambani

Bron(nen):   Celebrity Networth      

10 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Jannie Ooms

  Wat een spuuglelijk huis. Maar het is wel fijn dat je aan een kant uitzicht hebt op de sloppenwijken. Dan voel je je pas echt rijk, toch?

 2. Sabg

  Hoe meer geld, hoe slechter de smaak

  • Genuine_Defector

   Zie je vaak bij ‘nieuw’ geld. Lutsers zonder gedegen opvoeding of opleiding die op de één of andere manier toch zeer vermogend zijn geworden. Die gaan dan hele rare dingen doen met dat geld. 20 Ferrari’s kopen, of 30 jachten. Of ze bouwen spuuglelijke huizen. Van den Ende zei daar ooit iets over. Die kwam bij The Entertainment Group, dat in financieel slecht vaarwater zat, en met Van den Ende in zee wilde gaan. Toen hij daar aankwam voor onderhandelingen, zag hij een parkeerplaats vol Porsches staan en secretaresses in zeer korte rokjes. Hij heeft maar meteen rechtsomkeert gemaakt.

   Onlangs was er een docu op TV over een Amerikaan, rijk geworden in Las Vegas, die een tweede Versailles aan het bouwen was. Belachelijk huis met alleen al iets van 30 badkamers. Toen werd het crisis, en de man had geen geld meer om het huis af te bouwen. Zat ie opgescheept met een belachelijk, onverkoopbaar huis. Ik heb de docu helaas niet kunnen afkijken, dus ik weet niet hoe het met deze familie is afgelopen.

   Ze hadden overigens ook een hagedis in een terrarium staan. Maar niemand van de familie, waaronder veel kinderen, had ook maar de moeite genomen om het beest voedsel of water te geven. Die was dus een pijnlijke dood gestorven.

   Nee, doe dan gewoon als Bill Gates. Bouw een hypermodern technologisch huis en geef zowat de rest van je vermogen aan goede doelen.

   (in antwoord op Sabg)
   • André Somers

    Gates is toch net zo goed “nieuw” geld, net als Van den Ende? Je geeft een paar prima tegenvoorbeelden van de stelling waar je mee opent, als je het mij vraagt.

    (in antwoord op Genuine_Defector)
 3. Paul Renee

  Als duurste ook iets met verkoopwaarde te maken heeft, zal dit gedrocht toch wel een paar plastsen moeten zakken.

 4. brabantman

  Ik las dat meneer Ambani er niet wilt gaan wonen omdat het gebouw de verkeerde richting op gebouwd is. Dat schijnt problemen op te leveren met boze geesten. In ieder geval is dit gebouw goed geweest voor de werkgelegenheid.

 5. C.O.Filippo

  Niks mis met die flat. Het lijkt een beetje op zo’n typisch schurkenhol uit een Bondfilm, maar het is wel echt een stukje design, hoewel het wel een beetje 70’s aandoet. Ik denk dat het voor die omgeving, mede gezien de grondprijs, een uitstekende keus is om in de hoogte te bouwen. Uiteindelijk past het prima in de omgeving qua uiterlijk, er staan alleen maar lelijkere flats omheen. Liever dit dan de zoveelste zilveren pilaar van glas of megastapelbed met groene ramen. Ik ben wel benieuwd naar het uitzicht en de inrichting. Vanuit het
  perspectief van de bewoners lijkt me dat toch geen onbelangrijk punt.

Reacties niet toegestaan