Small is beautiful: superkleine eco-huizen

In 2009 had het gemiddelde Amerikaanse huis een oppervlakte van 218 m2, meer dan het dubbele van dat in 1950. Nieuwere huizen zijn ietsjes kleiner geworden door de recessie, maar er zijn ook steeds meer architecten die inzien dat klein echt mooi kan zijn. Dat resulteert in efficiënte, betaalbare modulaire ontwerpen. Sommige mensen gaan zelfs zo ver dat ze verhuizen naar omgebouwde zeecontainers. Het nieuwe boek Small Eco Houses (Universe, $ 35) van Cristina Paredes Benitez en Alex Sanchez Vidiella geeft een prachtig overzicht van mooie kleine woningen met duurzame kenmerken, gaande van het gebruik van gerecyclede en plaatselijke materialen tot natuurlijke verlichting en landschapsvoorzieningen. Duidelijk is dat groter niet altijd beter is. [caption id="" align="aligncenter" width="439"] Green Bridge House - Ashbourne (Australië) - Max Pritchard Architect[/caption]   [caption id="" align="aligncenter" width="440"] IJburg - Amsterdam - Marc Koehler Architects[/caption]   Meer foto's  

Bron(nen):   The Huffington Post  Amazon    

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. marianne martens

  heel heel mooi maar weer

 2. FritsB

  Klein is kennelijk een relatief begrip …

 3. m martens

  mooi, behalve de titel … ECO ? wat bedoel je ; economisch ecologisch, dus lagere verwarmingsfacturen ?? of bedoel je biologisch ecologisch, maar dan enkel met biologische materialen en c2c ??

  neen, ik vermoed gewoon omdat ECO in is !! NOT

  • chantalcaes

   Ecologisch verantwoord (zowel economisch als biologisch): is een beetje lang voor een titel, maar ‘eco’ verdient geen schoonheidsprijs: daar ben ik het mee eens.

   (in antwoord op m martens)

Reacties niet toegestaan