Opening eerste deel stationshal Utrecht Centraal

Het eerste deel van de nieuwe stationshal voor het centraal station in Utrecht wordt geopend op zondag 3 februari. Dit gedeelte bevindt zich tussen de huidige hal en het Beatrix Theater. Het nieuwe deel heeft een oppervlak van ongeveer 4.000 m2. Erboven bevindt zich het golvende dak, dat uiteindelijk boven de hele stationshal komt. Aan beide zijden van de nieuwe hal zijn winkels en voorzieningen.

De Jaarbeurstraverse, die de oude hal via een overdekte winkelstraat verbond met het Jaarbeursplein, is nu afgesloten en wordt afgebroken om plaats te maken voor de bouw van het volgende deel van de hal.

De OV-terminal is ontworpen door architectenbureau Benthem Crouwel en maakt deel uit van de Nieuwe Sleutelprojecten voor de hogesnelheidslijn (NSP’s), waar ook Rotterdam Centraal, Arnhem, Amsterdam Zuid, Den Haag Centraal en Breda toe behoren.

Bron(nen):   Architectenweb  CU2030  Spoorbeeld