10 gebouwen die de VS voorgoed veranderden

Van Thomas Jeffersons' Virginia State Capitol tot Frank Gehry's Walt Disney Concert Hall in Los Angeles: '10 Buildings that Changed America' is een selectie van gebouwen die een belangrijke bijdrage hebben geleverd aan de Amerikaanse architectuur, zoals we die nu kennen. 'We zien de invloed van de beste Amerikaanse architecten overal om ons heen - in de huizen waar we wonen, de kantoren waar we werken, openbare gebouwen en gebedshuizen', legt producer en auteur van het gelijknamige boek, Dan Protess, uit. 10 Buildings That Changed America neemt je mee op een interactieve tour door de VS, laat je deze gebouwen van de binnenkant zien en vertelt de verhalen van de totstandkoming van deze werken van 10 architecten die een onmiskenbare stempel drukten op het leven van ontelbare Amerikanen.   10 Buildings That Changed America   video boek 10 Buildings That Changed America Dan Protess € 33,95 AGATE PUB INC ISBN 9781572841352

Bron(nen):   Wired  WTTW  boek  

3 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Vogelbeest

    Het gebouw op de bovenste foto is het Guggenheim museum in Bilbao, Spanje. De relatie tot het artikel is me niet duidelijk.

  2. catchit64

    Ach gossie, weer een onderwerp over een stapel stenen. Wat een afzichtelijke gebouwen op beide foto’s hierboven Als je dit als mooi betiteld wil ik wel wat lelijks zien.

Reacties niet toegestaan