Barcelona: zo zal de Sagrada Familia er uit zien als hij klaar is (video)

Wie in Barcelona is geweest zal hem (minstens van de buitenkant) kennen. De kerk waarvan Gaudi de bouw in 1882 begin en die volgens de plannen in 2026 helemaal klaar is. Op deze animatie zie je prachtig hoe dat gaat worden

22 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. brabantman

  Kunnen die bouwmaatschappijen niet een tandje sneller werken? Ongelooflijk toch dat dit zo lang moet duren. Elders bouwt men een wolkenkrabber in een dag, dit gaat bij elkaar 144 jaar duren. Was een zeer goede werkverschaffing voor de aannemer.

 2. Bart_van_Oerle

  Ik ben geen architect, maar als je ziet wat er staat en wat er nog moet bijkomen, ik kan me niet voorstellen dat het in 13 jaar af is.

 3. Rob Staal

  Vandaar dat er Europees geld naar Spanje moet. #logisch

  • Dutchy

   Niet dus, rare opmerking.

   (in antwoord op Rob Staal)
  • Wim Emiel Janssens

   Cynisch? Belachelijk gewoon… . Dat is zoals Belg zeggen dat er beter wat meer Europees geld naar de Nederlandse Gezondheidszorg zou gaan zodat ons systeem niet overbelast wordt door Nederlandse Ziekenhuistoeristen.
   Totaal naast de kwestie dus!

   (in antwoord op Rob Staal)
 4. Dutchy

  Wat een negatieve reacties hier! Dat is een ongelooflijk gaaf project, de laatste echte kathedraal, in de lange en grote traditie van Europa, in de traditie van de Notredame in Parijs of St. Paul in London. Natuurlijk kunnen ze het sneller afmaken, maar het idee dat een bouwvakker aan iets begint en het resultaat niet ziet was heel normaal in het verleden en kunnen we (bijna) niet meer voorstellen. Dit vergt een enorme toewijding van een ieder die er aan werkt. Gefinancierd door toegangsgelden, bouwen van een modelletje zonder dat er uitgewerkte tekeningen zijn van de architect Gaudi. Mensen die hier aan werken verdienen het grootste respect.

  • Kopje thee

   Amen. Ontzettend onnozel geblaat hieronder. Vergeet de Dom in Keulen niet. Zeshonderd jaar. Ik vind het ook fantastisch dat dit in onze haastcultuur, waar de waan van de dag regeert, nog mogelijk is.

   (in antwoord op Dutchy)
   • Dutchy

    ja, ik vind het een ontzettend vet project en kom zelf uit de vastgoedwereld, maar wel iets snellere wereld dan dit 😉

    (in antwoord op Kopje thee)
  • catchit64

   Heb er een paar weken geleden rondom gelopen en ik ben binnen geweest. De animatie is erg mooi maar de werkelijkheid is verschrikkelijk. Wat een oerlelijk ding.

   (in antwoord op Dutchy)
  • brabantman

   De z.g. kunstkenners moet hier weer afgeven op de proleet……Het is m.i. een apart gebouw, het is aan ieder om het mooi te vinden of niet. Ik persoonlijk vind dat er honderden mooiere (‘gavere’) kunstwerken in de wereld staan. En dat er sommige projekten 600 jaar gedaan is, tja, dat zegt meer over de tijdsduur van het geld afpersen door de kerk.

   (in antwoord op Dutchy)
   • Dutchy

    Dat mag je vinden, die mening laat ik bij jouw.

    “De z.g. kunstkenners moet hier weer afgeven op de proleet” deze mening onderschrijf ik niet en herken me hier ook niet in. Ik laat deze opmerking maar bij jouw.

    (in antwoord op brabantman)
   • Wim Emiel Janssens

    Kunstkenners verus Proleten? Hoe zielig… .
    En de Katholieke Kerk heeft geld genoeg om het project af te krijgen in één jaar, dus dat staat daar volledig los van.

    (in antwoord op brabantman)
 5. aficionada

  Al 25 jaar lang volg ik de bouw van de Sagrada Familia als ik in Barcelona ben. Ik word er altijd weer stil van en zit vol bewondering te kijken naar de fantasie waarmee met bouwt. Deze Gaudí wordt met recht een van de grootste architecten van onze tijd genoemd. Als men zich werkelijk zou verdiepen in de bouw, de geldstroom die hiervoor op gang gebracht wordt en veel meer interessante zaken, dan zou de mening van veel mensen heel wat genuanceerder zijn. De katholieke kerk is allang niet meer zo rijk als een eeuw geleden en kan dit dus ook niet bekostigen. Maar ja, ook dat zou men weten als men zich beter in de zaak verdiept had! Over de smaak valt niet te twisten, maar ik vind het een geweldig gebouw. Kom op, niet altijd dat negatieve, ga er eens zitten en laat de schoonheid op je inwerken en GENIET VOORAL. Vorige week heb ik weer 200 foto’s gemaakt van dit bijzondere bouwwerk. En…de stad Barcelona pakt het héél slim aan. Zij verdienen aan de vele toeristen die wel van dit bouwwerk geniete. Ja, daar kunnen wij nog wat van leren.

Reacties niet toegestaan