Almere teelt hennep voor de bouw

In het kader van een biobased bouwexperiment is in Almere 11 hectare grond ingezaaid met hennep. Als het goed is leveren de planten bij de oogst in augustus isolatiemateriaal voor 55 woningen. Of isolatiemateriaal, tussenwanden en ondervloeren voor 11 woningen. Opdrachtgevers die het materiaal gaan gebruiken worden nog gezocht. Dat kunnen ook particuliere bouwers zijn. Het gaat om industriële hennep, ook wel vezelhennep genoemd. Daar moet je een voetbalveld van roken om stoned te raken. Van de planten worden 3 delen gebruikt: zaad voor olie (zowel voedsel als industrie), vezels voor composieten of textiel en de harde houtige kern voor plaatmateriaal en bouwstenen. Amsterdam Sloterdijk gaat iets vergelijkbaars doen: daar wordt 29 hectare land ingezaaid met hennep en vlas.

Bron(nen):   De Architect      

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dead Silence

  Dat veld is geplunderd voordat het geoogst kan worden. Of het ligt vol met wazige figuren. Maar dat is bemesting.

  • Apekool

   Te lage THC waarden, je gaat dood aan longkanker nog voordat je zelfs maar mild high wordt.

   Voor ‘medicinaal’ gebruik: ~16% (ref. Drugsinfo)

   Voor industrieel gebruik: < 0.2% (ref. Wageningen UR)

   Wist ik ook allemaal niet, maar de interwebs zijn geduldig.

   (in antwoord op Dead Silence)
 2. Meester Proper

  *rookt voetbalveld op*

 3. Tinus

  Ik zou dit maar heel duidelijk aan de autoriteiten communiceren voordat de politie dit weer oprolt 🙂 http://www.nu.nl/algemeen/2074272/wietplantage-blijkt-proefveld-universiteit.html

 4. knier

  OK,duidelijk maar hier in Brabant wordt zelfs al wiet tussen de mais geplant,zonder al te veel op te vallen,hoe gaan ze dat daar,tussen de hennep oplossen?

Reacties niet toegestaan