De hoogste en langste brug ter wereld staat binnenkort in China

430 meter lang, 300 meter hoog en 6 meter breed wordt de glazen brug die eind juli open moet gaan in het Chinese natuurpark Zhangjiajie. Het is daarmee de hoogste en langste brug ter wereld. En voor wie durft: ook 's werelds hoogste bungeejump is mogelijk vanaf de nieuwe brug. Hij is ontworpen door de Israëlische architect Haim Dotan. Er kunnen zo'n 800 mensen tegelijk over het glazen wandelpad de canyon doorkruisen. In het park is meer te beleven voor wie geen hoogtevrees heeft. Vorig jaar is in hetzelfde gebied nog een andere glazen brug gebouwd met een hoogte van 179 meter. Ook een glazen wandelpad langs de berg Tianmen bezorgt menigeen de bibbers. Op een pad van nog geen meter breed kunnen bezoekers op 1.200 meter hoogte langs de berg schuifelen.
Het Zhangjiajie-park is pas sinds 2009 open voor het publiek. Het vormde de inspiratie voor de planeet Pandora in de film Avatar van James Cameron.

Bron(nen):   AD      

10 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Burgermans

  Klopt niets van, Jeanette: de hoogste brug ter wereld is de Sidu-brug (472m) en de langste de Danyang–Kunshan-brug (164,8 km). Staat gewoon op Wikipedia.

 2. Geert Jong-Un

  “Hij is ontworpen door de Israëlische architect Haim Dotan.”

  Ja die hebben er wel verstand van, niet alleen van bruggen trouwens ook muren weten ze wel uit de grond te stampen.

  • Burgermans

   Zeker weten, dankzij het anti-terrorisme-hek zijn de levens van duizenden Palestijnen en Israëli’s gered, ernie.

   (in antwoord op Geert Jong-Un)
 3. AT

  Kende de ‘beste’ man niet. Wat een pulp ontwerpt hij zeg!

  • harrr

   En wat voor geweldige bouwwerken zijn er dan al gebouwd die uit jouw creatieve brein zijn ontsproten?…….

   (in antwoord op AT)
   • AT

    Ik ben architect, nog redelijk jong maar al aardig wat gebouwd. Wil je een lijst hebben? En los daarvan mag ik zijn werk pulp noemen net als ik sommige boeken pulp mag noemen terwijl ik geen romans schrijf.

    Wat hij ontwerpt lijkt wars van elk principe, als het maar fancy is en het goed doet bij opdrachtgevers die vooral uitzijn op effect. Daarom bouwt hij veel in China omdat daar nog veel opdrachtgevers een snelle oppervlakkige sprong naar een Westers imago willen maken omdat dit ‘vooruitgang’ illustreert. Gelukkig komt er daar steeds meer besef dat er een hedendaagse vernaculaire architectuur moet komen.

    (in antwoord op harrr)
    • harrr

     Okee, Ik ging er vanuit (naar goede traditie op het internet) dat er afgezeken werd zonder zelf kennis van zaken te hebben. Die lijst hoef ik niet,
     Maar los daarvan zeg ik nooit dat iets pulp is, hooguit dat ik het niet mooi vindt (persoonlijk). Zeker omdat ik het heel vaak niet beter zou kunnen 😉

     Beauty is in the eye of the beholder en over smaakt valt niet te twisten etc etc.

     (in antwoord op AT)
 4. FMYO

  Mooi ding, zou er wel over heen willen lopen.

Reacties niet toegestaan