Wowie! Kunnen we binnenkort via een trampolinebrug over de Seine heen stuiteren?

Bij een gemiddelde brug betekent het problemen als hij wiebelt, maar bij de trampolinebrug over de Seine is dat nou juist de bonus. De architecten van Atelier Zündel Cristea dienden het spectaculaire plan in bij de stad Parijs die een wedstrijd heeft uitgeschreven voor ‘Een nieuwe brug die een belangrijk, uniek icoon voor Parijs zal worden.’ De architecten lichtten hun inzending aldus toe: ,,Het lijkt ons dat Parijs volop bruggen en tunnels heeft voor de stroom van vervoersmiddelen en wandelaars. Onze bedoeling is om de bewoners en bezoekers van de stad een nieuwe en speelse manier te bieden om het water over te steken.’' Naast de vele positieve reacties zijn er op internet - natuurlijk - ook genoeg uitingen van afgrijzen, een blogger tiert: ,,Het is een verschrikkelijk, verschrikkelijk idee. Het zal nooit gebeuren, want het zal rechtszaken regenen vanwege alle letsels die het zal veroorzaken.’' Onze oproep is dan ook de negatieve reacties te bewaren tot de brug is gerealiseerd; want wij hebben er verschrikkelijk veel zin in! Alleen al door het zien van onderstaande foto's: Wowie!

Bron(nen):   Guardian      

1 Reactie Doe mee met de discussie →


  1. kletsmajoor

    Ik zou willen zeggen, je moet juist niet de veiligeidsproblemen van deze brug negeren. Het is beter om de problemen frontaal aan te vallen. Wie weet krijgt iemand een goed idee en kan het ontwerp toch veilig gemaakt worden. Dat is dan dubbel pret.

    (NB en OT: Zien ik hier een parallel met de invoering van de euro? Eerst evidente problemen negeren en pas na invoering als iedereen baalt, proberen er nog wat van te maken.)

Reacties niet toegestaan