Films: ga er vanuit dat decor nep is. Kijk maar!

Dan zeggen ze: 'Ach, het is maar een film'. Met andere woorden: Het is allemaal gespeeld wat je ziet en onecht. Vroeger was er nog wel eens iets wel echt. Het decor bijvoorbeeld. Maar ja, dan heb je dure belichters nodig en werklieden die zo'n decor opbouwen en afbreken. Nog lastiger is filmen op straat: Dan moet je alles afzetten en mensen op afstand houden. Stel je wilt filmen bij een mooi kasteel. Hoop gedoe en duur. Maar de moderne techniek biedt uitkomst. Decors zijn steeds vaker nep. Kijk maar. Je ziet niet wat je ziet...

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Peter Rokers

  Zelfs wij zijn niet meer echt

 2. André Somers

  Alweer? Dit onderwerp is een paar weken geleden ook al eens langs gekomen, met precies dezelfde foto.

 3. RhodBerth

  En over 30 jaar zullen de acteurs ook nep zijn, zoals nu al met Gollum gedaan wordt. De acteurs zijn dan de lelijkers op de achtergrond, en de film plaatst dan het juiste figuur in de film.

 4. Hanne Ryckewaert

  Idee hebben ze gejat van de politiek.

 5. John

  Dit weten we toch allemaal allang? Het “blauwe scherm” is al heel oud. De Nederlandse tv maakte er al gebruik van bij de eerste weerman presentaties, meer dan 20 jaar geleden. En die rijdende auto opnamen in de films zijn altijd al in het grijze verleden nep geweest. Dan moeten we terug naar de tijd van Buster Keaton en Charlie Chaplin.

Reacties niet toegestaan