Film Van Warmerdam dingt mee naar Gouden Palm

De film Borgman van Alex van Warmerdam dingt mee naar de Gouden Palm op het 66e filmfestival van Cannes, dat volgende maand in de Franse stad aan de Middellandse Zee wordt gehouden. Dat is donderdag in Cannes bekendgemaakt. De film van Van Warmerdam moet het opnemen tegen 17 andere films.

De film gaat over Camiel Borgman, die als buitenstaander arriveert in de omheinde lanen van een villawijk. Zijn komst is het begin van een reeks verontrustende gebeurtenissen rond een welgesteld echtpaar. In de film spelen Jan Bijvoet, Hadewych Minis en Eva van de Wijdeven de hoofdrollen.

Borgman moet het in de officiële competitie opnemen tegen de nieuwe films van onder anderen Steven Soderbergh (Behind the Candelabra), Roman Polanski (La Venus à la fourrure) en François Ozon (Jeune et Jolie). Ook de nieuwste film van de Amerikaanse broers Ethan en Joel Coen maakt kans op de Gouden Palm.

De jury staat dit jaar onder leiding van de Amerikaanse regisseur Steven Spielberg. Het festival begint op 15 mei en duurt tot en met 26 mei.