Steven Spielberg: de speelfilm-industrie gaat er aan

Steven Spielberg en George Lucas deden op een bijeenkomst gisteren opzienbarende voorspellingen over de toekomst van de speelfilm-industrie van Hollywood. Volgens de twee insiders blijft Hollywood gokken op die paar blockbusters die het commercieel goed doen in de bioscoopzalen, terwijl het publiek films steeds vaker ziet op de kleinere schermen van TV, computer en tablet. Spielberg: "Er zijn steeds meer vormen van entertainment die de aandacht vragen van de consument" Volgens hem is het gevaarlijk dat Hollywood toch blijft gokken op kaskrakers. Hij voorspelt dat dat fout zal lopen. Een aantal van die kaskrakers zal mislukken en dan zal het businessmodel moeten veranderen. George Lucas zegt nog radicalere dingen. Hij denkt dat er weinig speelfilms over zullen blijven. Maar die weinigen zijn zo goed dat iedereen er heel wil, zoals nu met sommige musicals. Films zullen volgens zijn voorspelling maanden of jaren draaien en bioscopen die prachtig zijn en waar je 50 of 100 euro betaalt voor een avondje uit, net als nu op Broadway of voor een sportwedstrijd. En dat deel van Hollywood dat dan zonder werk zit kan simpeler films gaan maken voor de kleine schermen die mensen thuis hebben. Want daarnaar komt alleen maar meer vraag. Maar volgens de twee topregisseurs is het einde van de bioscoop zoals we die kennen nabij

Bron(nen):   Business Insider      

3 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Prikker

    Aangezien Hollywood tegenwoordig niet verder komt dan het remaken van oude sprookjes is dat misschien ook maar het beste. De originaliteit is dood.

  2. Kruisnet

    Steven Spielberg en George Lucas zijn het spoor al decennia lang bijster dus waarom enige waarde hechten aan hun voorspellingen?

  3. Tegendraads

    Zal de Europese cinema dan toch herleven na 70 jaar dominantie uit de VS?

Reacties niet toegestaan