Eten, bidden, beminnen – de film

De kans is klein dat u 2 jaar geleden niet ergens het boek 'Eten, bidden, beminnen' hebt zien liggen, de vertaling van het veel krachtiger klinkende 'Eat Pray Love' van de hand van Elizabeth Gilbert. De kans is zelfs groot dat u het boek heeft gelezen, want ook in Nederland was het een ongekende bestseller. 
Vooral vrouwelijke lezers raakten verklonken aan het verhaal van de jonge Amerikaanse die na haar scheiding op zoek gaat zichzelf en daartoe de hele wereld bereist; wie weet ligt het geluk verderop wel gewoon te wachten. Er is nu een film van gemaakt en de recensie in The New York Times heeft de toepasselijke titel 'Globe-Trotting and Soul-Searching.'
Volgens de krant is het een erg mooie film geworden, met Julia Roberts in de hoofdrol. En is de film anders dan bijvoorbeeld 'Sex and the City' niet oppervlakkig maar authentiek. Dat gold volgens velen ook voor het boek - al permitteert Welingelichte Kringen zich te zeggen dat het boek wel erg sprookjesachtig was en ons inziens heel weinig met de werkelijkheid had uit te staan, maar dit terzijde. 
Gilbert schrijft fantastisch en op de een of andere manier is hiervoor nu de juiste filmtaal gevonden. We kunnen dus niet anders doen dan naar deze film gaan, ongetwijfeld binnenkort in Nederland te zien.
De tweede link gaat naar de (mooie) trailer van de film.

Bron(nen):   The New York Times  trailer