Dochter Woody Allen: ‘ik moest op mijn buik gaan liggen en met de treintjes van mijn broer spelen. Toen misbruikte hij mij’

De adoptiedochter van Woody Allen zegt dat hij haar seksueel misbruikt heeft. Hoewel het vermeende misbruik ruim 20 jaar geleden al aan het licht kwam, spreekt Dylan Farrow - tevens adoptiedochter van actrice Mia Farrow - voor het eerst zelf over de zaak in een open brief aan The New York Times, waarin ze de details niet schuwt.

Filmmaker en acteur Woody Allen zou zijn dochter hebben misbruikt toen ze 7 jaar oud was. Allen heeft dit altijd stellig ontkend. In 1993 moest hij voor de rechter verschijnen, maar werd hij vrijgesproken omdat er te weinig bewijs was. Bovendien wilde de rechter Dylan ,,beschermen en haar het trauma van een openbare getuigenis in een proces besparen''.

Ze zegt er nu mee naar buiten te komen omdat Allen door Hollywood wordt geëerd alsof er niets aan de hand is. Allen was de ster van de Golden Globes uitreikingen in januari. "Dat hij er mee is weggekomen geeft me een steeds slechter gevoel naar mate de jaren verstrijken"

Bron(nen):   New York Times