Popcorn Time maakt het heel eenvoudig gratis de nieuwste films te zien (illegaal…)

Dat je op internet films gratis kunt bekijken, dat is bekend. Maar het was tot nu toe gedoe. Je moet een film eerst helemaal downloaden met een torrent. En dat gaat niet altijd soepel. Gratis dus, maar omslachtig. Maar nu is er Popcorn Time. Die neemt alle nadelen van illegaal gratis films kijken weg. Je installeert één keer de software en daarna heb je toegang tot  een hoeveelheid actuele films waarbij het aanbod van Netflix en de videotheek verbleekt. Maar het is illegaal. Doordat de applicatie gebruikmaakt van torrents, moet een film niet alleen worden gedownload, ook worden er stukjes van de film weer geüpload naar andere gebruikers. Dat is het principe van torrents, iedereen deelt stukjes van het bestand met elkaar. In Nederland is het downloaden van films wel toegestaan, maar het uploaden/verspreiden dan weer niet. De makers van de applicatie die zich niet volledig bekend willen maken, wonen verspreid over de hele wereld.

20 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Kopje thee

  En Emmeke Smit denkt: daar ga ik eens lekker reclame voor maken. Want zelf zal ik toch nooit m’n kop uitsteken om een film te maken, dus mijn brood wordt niet geroofd.

  • Edward_II

   Heb je een lijst van acteurs en filmproducenten die aan de bedelstaf zijn?

   (in antwoord op Kopje thee)
   • Kopje thee

    Voor beschaving moet je betalen. Cultuur moet het hebben van unieke geesten die hun nek uitsteken, die met vallen en opstaan gewoon iets moois willen neerzetten. Zeker in het begin zonder enige garantie op succes of beloning. Zodat jan modaal met zijn rustige doorbetaalde leven, voor ‘n relatief klein bedrag kan genieten van de vruchten. Vergeet niet hoeveel banen belang hebben bij deze grote namen. Of steel je ook bij Unilever omdat de topmannen zo goed verdienen? Nee, want daar is meer lef voor nodig, durf je niet? Een technicus achter de schermen verdient geen heel dikke boterham, hoor.
    Ik vind niet dat mensen die over ‘n uniek talent beschikken, (dat voor 90% uit ‘n discipline en volharding bestaat) die hun kop hebben uitgestoken om iets bijzonders neer te zetten, zomaar bestolen mogen worden. Jij draagt vast heel veel bij aan deze beschaving, dat je vindt dat je gratis recht hebt op deze producten…

    (in antwoord op Edward_II)
    • Edward_II

     Jij stelt dus dat een multinational die honderden miljoenen aan een film verdient, maar die zijn technicus achter de schermen een hongerloon betaalt enig respect verdient?

     Het voorstellen van dit mediakartel als pioniers is natuurlijk gewoon een zielige leugen.

     The Conjuring: productiekosten: US$ 20M
     inkomsten: US$ 317M

     Insidious Chapter 2: productiekosten: US$ 5M
     inkomsten: US$ 160M

     Mama: productiekosten: US$ 15M
     inkomsten: US$ 146M

     The Purge: productiekosten: US$ 3M
     inkomsten: US$ 89M

     We’re The Millers: productiekosten: US$ 37M
     inkomsten: US$ 269M

     Instructions Not Included: prod.kosten: US$ 5M
     inkomsten: US$ 86M

     De enige manier waarop in een vrije markt winsten van 3000% tot 4000% kunnen worden gemaakt is door kartelvorming en creatief boekhouden. Lees http://en.wikipedia.org/wiki/Hollywood_accounting eens, misschien dat dat een lichtje doet branden.
     Als zij ongestraft de wet kunnen overtreden en zelfs wetten maken, waarom zouden wij ons dan aan hun wetten houden en de hoofdprijs betalen voor hun tweedehandsproducten?

     (in antwoord op Kopje thee)
     • Doh!

      Erg makkelijk om lukraak maar wat titels bij elkaar te sprokkelen. Dat kan natuurlijk iedereen.

      (in antwoord op Edward_II)
     • Edward_II

      Leer lezen. Dat was een reactie op een drogargument in het commentaar waarop ik reageerde.
      Je bewering dat ik “zomaar wat titels bij elkaar sprokkel” is nergens op gebaseerd en feitelijk onjuist.

      (in antwoord op Doh!)
     • Heldoppantoffels

      Er zijn gelukkig weinig mensen die jouw mening delen. Je hebt ook recht op jouw mening, net zoals ik en ik ben van mening dat de industrie meer dan genoeg geld in het laatje krijgt om ondanks het downloaden een dikke boterham te hebben.

      Maak je liever druk om grote bedrijven die in Nederland wel gebruik maken van de infrastructuur, maar geen ruk belasting afdragen. Veel belangrijker.

      (in antwoord op Doh!)
     • Kopje thee

      Natuurlijk zijn de meeste mensen het niet met hem eens; de meeste mensen jatten als ze hier makkelijk mee wegkomen. Of ze hiermee vooruit kijken, en zien hoe ze sommige takken van kunst/cultuur naar de klote helpen, is een tweede. De meeste mensen leven volgens het principe van ‘na mij de zondvloed’ en ‘kan mij wat schelen.’ Dat heeft de geschiedenis zo langzamerhand wel uitgewezen, nietwaar.

      (in antwoord op Heldoppantoffels)
     • Edward_II

      Je weet dat het onterecht publiekelijk beschuldigen van iemand, bijvoorbeeld van diefstal, een misdrijf is (WvS, Art, 443 – 453), waarop tot 2 jaar gevangenisstraf staat?

      (in antwoord op Kopje thee)
     • Kopje thee

      Dergelijke baggerblockbusters zullen het illegaal downloaden waarschijnlijk wel overleven, maar ook kleine, (arthouse) en artistiek gewaagde producties worden ook op deze torrensites aangeboden en die hebben heel wat minder incasseringsvermogen tegen diefstal. Wat jij uiteindelijk bereikt is dat alleen de giganten met hun aan de lopende band geproduceerde blockbusters overblijven, want die kunnen wellicht wel tegen een stootje. Je hebt het over het ‘niet de hoofdprijs willen betalen’ maar vind jij vijf euro voor anderhalf euro vermaak een hoofdprijs? Nee, jij wil helemaal NIETS betalen. En daarom steel je, in het geniep natuurlijk. Over drogredenen gesproken. Je zit principieel gewoon fout: niemand dwingt je immers die producten van die “foute industrie” te genieten.

      (in antwoord op Edward_II)
     • Edward_II

      Misschien moet je het artikel even doorlezen. Het betreft geen torrent-site, maar een site van waaraf je films kan downloaden.
      Lees vervolgens de wet even na, dan zal je ontdekken dat het downloaden van films legaal is en dus geen diefstal. (BW, Auteurswet)
      Lees daarna ook even de Wet op de Naburige Rechten en dan ontdek je dat films downloaden niet gratis is, maar dat op alle gegevensdragers een kopieerheffing wordt geheven, waaruit de producenten/rechtenhouders worden betaald.
      Wat betreft “in het geniep”: jij weet blijkbaar nog minder van Internet dan van de wet.
      Wat “dwingen” betreft: rijd jij niet op snelwegen? Of ben jij een aanhanger van het Nazisme van Hitler, die het concept van de snelweg heeft geïntroduceerd?

      (in antwoord op Kopje thee)
   • Doh!

    Typische drogredenering uit de downloadcommunity. Zoals vrijwel elk ‘argument’ uit die hoek. Of laat dat ‘vrijwel’ eigenlijk maar gewoon weg.
    Alsof alle acteurs miljoenen verdienen… Er zijn ZAT acteurs die met moeite (en vele bijbaantjes) rondkomen.

    De gehele industrie wordt benadeeld door het downloaden. De rekensom is oh zo simpel; iedere gedownloade film vormt simpelweg gemist inkomen. Daar worden ook de technici, broodjessmeerders, decorbouwers en alles wat achter de schermen werkt door benadeeld. De honderden miljoenen die multinationals verdienen aan films zijn deels ter compensatie van geflopte films en deels ter financiering van toekomstige films. Zo werkt dat.

    Elke illegale download daarentegen betekent per definitie dat er inkomsten worden gemist. Noch de multinational, noch de mensen achter de schermen verdienen daaraan. Het is verlies/verlies voor de gehele industrie, niet alleen die enkele multimiljonair. Dat de multinational er miljoenen aan verdient, is hun goed recht en is ook hard nodig om de boel draaiend te houden (ook voor alle mensen eromheen). Dat u gratis en voor niets films downloadt, valt voor een geciviliseerd mens niet te rechtvaardigen en bovendien verdient op die manier helemaal niemand er iets aan. Anders gezegd; u bent kwaadaardiger bezig dan de multinational zelf.

    Maar dat zal u natuurlijk worst wezen. Als u maar gratis en voor niets de nieuwste films en tv-series kunt aanschouwen. Dat is het enige wat telt. Toch?
    Een stukje beschaving is het. U mist dat blijkbaar.

    Het Europese Hof heeft onlangs beslist dat ons systeem niet klopt. Negen van de tien keer wordt zo’n uitspraak gevolgd (als niet vaker). De boel gaat binnenkort flink veranderen. En dat is maar goed ook. Die hele auteurswet is zo mank als maar kan.

    (in antwoord op Edward_II)
    • Edward_II

     Misschien moeten die arme acteurs en broodjessmeerders dan ook eens in opstand komen tegen het kartel.

     (in antwoord op Doh!)
     • Kopje thee

      Je surft je een ongeluk om feitjes bij elkaar te sprokkelen om iets te rechtvaardigen wat niet te rechtvaardigen valt: diefstal. Je wil gratis spullen, en dit gratis spul is makkelijker, in het geniep, te verkrijgen. Wees dan gewoon eerlijk maar maak van jezelf geen principiële Robin Hood want dat ben je niet; je draagt met deze diefstal nergens iets aan bij.

      (in antwoord op Edward_II)
     • Edward_II

      Oei, de hersenspoeling door de e-maffia heeft bij jou echt goed gepakt!
      Kom even uit je sprookjesboom naar de realiteit. Hier in de werkelijkheid is het downloaden van films legaal en dus geen diefstal. Ook wordt alle internetverkeer geregistreerd en 3 jaar bewaard, met tenminste bron-IP-adres en doel-IP-adres, dus “geniep” kennen we hier niet op het Internet. Daarnaast worden alle gegevensdragers belast met een kopieerheffing, dus “gratis spul” kennen we hier ook niet (tenzij jij Dvd’s of harde schijven jat, natuurlijk).
      De rest van je loze beweringen kan met evenveel onderbouwing worden verworpen als waarmee jij ze poneert: geen.

      (in antwoord op Kopje thee)
 2. PietKonings

  Download (helaas) niet meer beschikbaar.

 3. Edward_II

  Beter: http://www.free-tv-video-online.me/

 4. Zelda kipje

  De download is niet meer beschikbaar 🙁

Reacties niet toegestaan