Genoten van Squid Game? Dan wil je deze series ook zien

Het is lang geleden dat een serie wereldwijd zo'n hit werd als Squid Game. Helemaal opmerkelijk is dat het om een Zuid-Koreaanse show gaat. In de reeks zijn deelnemers die een spel verliezen niet gewoon af, maar gaan ze dood. Heb je genoten van deze toch enigszins lugubere verhaallijn dan houd je wellicht ook van deze series:

 1. 3%
  Vanaf hun 20ste kunnen arme jongeren meedoen aan een serie tests en spellen. Slechts 3 procent mag door naar een fijn, welvarend leven. De rest keert terug naar hun grauwe, armoedige bestaan.
 2. Sense 8
  Acht vreemden kunnen met elkaar communiceren via een speciaal zintuig. Alleen als ze dat doen, kan een criminele organisatie hen opsporen. Ze besluiten de strijd aan te gaan met de criminelen.
 3. Battle Royale
  The Hunger Games is gebaseerd op deze Japanse cultfilm. In Battle Royale gaan middelbare scholieren het gevecht met elkaar aan op een onbewoond eiland. Als er meer dan één persoon overblijft, ontploft een ketting die ze allemaal dragen.
 4. The Uncanny Counter
  Dit is een andere grote hit uit Zuid-Korea: een gehandicapte tiener gaat bij een groep met paranormale gaven die achter boze geesten aanzit. Hij leidt een dubbelleven: overdag is hij een gewone scholier, 's avonds jaagt hij op demonen.