Documentaire over moslims en homoseksualiteit

Filmmaker Parvez Sharma heeft een documentaire gemaakt ´A Jihad For Love´, die de sociale en spirituele strijd toont van homoseksuelen die tegelijkertijd vrome moslims zijn. De film toont de persoonlijke verhalen van homo's in 12 landen. Het gaat om intieme verhalen, waaronder dat van een homoseksuele imam in Zuid-Afrika, een lesbisch stel in Turkije, homoseksuelen in Egypte en een groep van homoseksuele Iraniërs die het land ontvluchtten om asiel te zoeken in Canada.


Sharma, die zelf homo is, wilde homoseksuele en lesbische moslims aanmoedigen om met de Islam naar buiten te treden. Hij hoopt dat hij met de film meer kan laten zien van de diversiteit van de islam en hoe individuele gelovigen hun seksuele geaardheid met hun geloof combineren.

Gezien het gevoelige onderwerp, liep Sharma een behoorlijk risico door het maken van de film. Soms deed zich voor als een toerist of als vrijwilliger van een hulporganisatie. Hij maakte kopieën van zijn ruwe beeldmateriaal voor het geval de originelen in beslag werden genomen door de autoriteiten.

´A Jihad for Love´ is nu ook op dvd te verkrijgen.

Bron(nen):   A Jihad for Love