Filmfestival Cannes: Controversiële documentaire over Diana’s dood

Op het Filmfestival van Cannes heeft zich de eerste controverse aangediend: de vertoning aanstaande vrijdag van een documentaire die nieuwe theorieën opwerpt over de dood van prinses Diana in 1997.
De film, geregisseerd en geproduceerd door Keith Allen, gaat over het onderzoek naar Diana's dood. Mohamed Al Fayed, de voormalige eigenaar van Harrods, heeft altijd beweerd dat hij geloofde dat Diana en zijn zoon Dodi zijn vermoord door de figuren uit het Britse establishment, waaronder de voormalige premier Tony Blair. De Britse politie verklaarde na onderzoek dat het een ongeluk was geweest. De documentaire ‘Unlawful Killing’ trekt deze conclusie echter weer in twijfel.

Volgens The Independent heeft de Hollywoodroddelwebsite TMZ vorige week gemeld dat er in ‘Unlawful Killing’ een opname zit van een telefoongesprek van een jaar voor Diana’s dood. “Als je in mijn omgeving een sterke vrouw bent, dan vorm je een probleem”, zou ze daarin hebben gezegd. "Geen tijd voor hobby's, je zelf in leven houden is er een van.”
TMZ meldde ook dat de documentaire een arts ervan beschuldigt te lang te hebben gewacht met Diana uit het wrak te halen.
De film, die niet in het Verenigd Koninkrijk mag worden vertoond, zou een "cover up" laten zien na het auto-ongeluk. Hoe belangrijk bewijsmateriaal werd achtergehouden, de manier waarop de koninklijke familie werd vrijgesteld van het geven van aanwijzingen en hoe de media, vooral de Britse, systematisch onjuist verslag deden van het gebeurde.

Bron(nen):   The Independent