Carnage van Polanski opent 49ste New York Film Festival

Carnage, de eerste film die Polanski maakte sinds de opheffing van zijn huisarrest in Zwitserland, zal het Film Festival in New York op 30 september openen. De organisatoren van het filmfestival noemen Carnage een nieuw hoogtepunt voor Polanski. De regisseur zal echter niet bij de opening aanwezig zijn, omdat er nog steeds een aanhoudingsbevel tegen hem loopt in de VS.

Polanski werd in 1978 veroordeeld omdat hij in 1977 seks zou hebben gehad met een 13-jarig meisje, maar verliet de VS voor het proces afgerond was. Sinds 2005 loopt een internationaal aanhoudingsbevel tegen hem. In 2009 werd hij op de luchthaven van Zürich aangehouden. Polanski werd onder huisarrest geplaatst in zijn chalet in Gstaad, later werd dat huisarrest opgeheven. Zwitserland weigerde hem uit te leveren aan de VS. De VS wil de regisseur nog altijd vervolgen.

De film werd in Parijs opgenomen en is gebaseerd op het succesvolle Broadwaydrama 'God of Carnage'. Jodie Foster, John C. Reilly, Christoph Waltz en Kate Winslet spelen 2 koppels die elkaar ontmoeten nadat hun zonen met elkaar gevochten hebben. Wat een beschaafde discussie moest zijn, eindigt uiteindelijk in extremen.

Bron(nen):   New York Times