Daling filminkomsten komt niet door illegale downloads

In de VS lijden de bioscopen niet onder de illegale downloads. Het aantal bioscoopbezoekers neemt namelijk niet af. Zo blijkt uit een recent onderzoek van de Minnesota Universiteit. Toch ziet de Amerikaanse film- en muziekindustrie haar inkomsten sterk dalen de laatste tijd. En ze leggen de oorzaak voor deze daling ook al een aantal jaren neer bij de illegale downloads.

Onterecht zo blijkt, aangezien de mensen nog steeds gewoon naar de bioscoop gaan zolang de film maar snel genoeg in de bioscoop te zien is. Op dit moment komt de film buiten de Verenigde Staten pas lange tijd na de release datum in de bioscoop. Doordat de mensen niet zo lang kunnen wachten op de film hebben ze hem ondertussen al illegaal gedownload, waardoor de inkomsten van de Amerikaanse filmindustrie dalen. De Amerikaanse filmindustrie kan het probleem zelf oplossen door de films veel sneller te laten draaien in andere landen.

Uit het onderzoek blijkt dat de illegale downloads in de VS op dit moment geen invloed hebben op de inkomsten. Mensen die de film downloaden gingen sowieso niet naar de bioscoop. De internationale inkomsten liggen op dit moment 7% lager door de illegale downloads, maar in het geval van een internationale lancering van de film ligt dit percentage een stuk lager. De tijd voordat de film te zien is in de bioscopen buiten de VS hangt samen met de daling van de inkomsten.

Bron(nen):   De Morgen      

38 Reacties Doe mee met de discussie →