Topman Douwe Egberts krijgt 7 miljoen omdat hij opstapt

Het ontslag van Michiel Herkemij bij Douwe Egberts legt hem geen windeieren, constateert RTL. Zijn vertrek kan hem 2,25 miljoen euro opleveren. Tel daar de 4,7 miljoen euro bij op waarvoor Herkemij in zijn eerste – en enige – jaar bij DE in de boeken stond, en het totaal komt op bijna 7 miljoen euro. Herkemij kreeg in het gebroken boekjaar 2011/2012 een vast salaris van 900.000 euro, een bonus in contanten van 900 duizend euro, een bonus in aandelen ter waarde van 1,5 miljoen euro, een pensioenbijdrage van 176.000 euro en 118.000 voor overigen (secundaire arbeidsvoorwaarden zoals: verzekeringen, een leaseauto, representatievergoedingen, en een tegemoetkoming in de verhuiskosten). Daarnaast kreeg Herkemij tekengeld, ter compensatie van een aandelenpakket bij zijn vorige werkgever dat hij bij zijn overstap verloor. In totaal stond Herkemij in dat ene boekjaar dus voor 4,7 miljoen euro bij Douwe Egberts op de loonlijst. Herkemij zal in de herinnering blijven als de topman van DE die zelf vaststelde dat Senseo amper te drinken was. Hij vertelde dat de vorige eigenaar - Sara Lee - het bedrijf had uitgeknepen dat er te weinig koffie in de koffiepads van Senseo werd gedaan. Dat is een doodzonde in bedrijven die consumentengoederen vervaardigen. Je zegt nooit iets slechts over je eigen product, ook als je dat vindt en als dat klopt.

Bron(nen):   RTL  925    

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. Genuine_Defector

    Niet slecht voor een jaartje werk. En hij is nog niet eens zo oud. Kan dus nog wel enige tijd meer bedrijven uitknijpen.

  2. willemZ

    Tja, 7 miljoen. De zakkenvullers blijven maar bezig. Ze kunnen het ook doen, omdat we allemaal zo lekker geïndividualiseerd zijn dat we nergens meer de straat voor opgaan, hoewel een gezonde volkswoede wel eens reinigend zou kunnen werken.

Reacties niet toegestaan