Vliegen met Ryanair schijnt behoorlijk gevaarlijk te zijn

Piloten van de Ierse prijsvechter Ryanair luiden vrijdagavond de noodklok in het KRO-programma Reporter. De piloten zijn onherkenbaar gemaakt om wraak van de baas te voorkomen, maar Reporter zegt dat een notaris instaat voor het feit dat het echt om piloten van Ryanair gaat. Ze zeggen dat ze regelmatig met minder brandstof op pad gaan dan ze zouden willen omdat het bedrijf kosten wil besparen op de tankkosten. 'Ik hoop dat er geen crash nodig is om iedereen wakker te schudden', zegt één van de piloten. Beroepsverenigingen pleiten in Reporter voor diepgaand onderzoek naar het brandstofbeleid van de Ierse luchtvaartmaatschappij. Volgens de piloten wordt er intern niet geluisterd naar hun kritiek. Er zou een angstcultuur bij Ryanair heersen en overplaatsing dreigen voor diegenen die hun zorgen uiten. In juli moest Ryanair drie onvoorziene landingen uitvoeren op het vliegveld van Valencia in Spanje vanwege slecht weer en een te laag brandstofniveau. De Spaanse toezichthouder Agencia Estatal de Seguridad Aérea (AESA) beschuldigde Ryanair er toen al van te besparen op veiligheid en regelgeving op het gebied van luchtveiligheid te negeren, voegt het FD toe. Volgens Ryanair topman O’Leary was zijn bedrijf het slachtoffer van een ‘lastercampagne’ door de Spaanse luchthavenautoriteiten. Ook nu zegt het bedrijf dat de beschuldigingen lasterlijk en leugenachtig zijn.

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. jantje uitnederland

    Is er al eens eentje neergestort? De KLM is veel gevaarlijker.

  2. Adam

    Prijsstunters zoeken altijd de marges op wat nog net (of net niet) haalbaar is. Voor zover niets nieuws onder de zon.

    Wat ik me aanvraag. Als zo’n Ryanair toestel een snelle landing moet maken omdat de brandstof op is, dan moet ie voorrang krijgen op andere toestellen van andere maatschappijen.

    Dit zijn maatschappijen die een grotere marge op de brandstof nemen en dus wel dat extra rondje kunnen cirkelen voordat ze landen. Die andere maatschappijen helpen Ryanair met haar roekeloze gedrag. Dat ze hier niet boos over worden.

Reacties niet toegestaan