(Je staat niet alleen) 45% van ons heeft het financieel zwaar

De harde gevolgen van de economische crisis worden steeds nijpender. Momenteel worstelt maar liefst de helft van de Nederlanders om aan het eind van de maand te eindjes aan elkaar te kunnen knopen. Dat zegt een woordvoerster van het Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting in De Telegraaf. ‘Ongeveer 45 procent van de mensen heeft moeite om rond te komen. Op een gegeven moment hebben mensen zo weinig geld, dat rekeningen niet meer kunnen worden afgeschreven. En dan lopen de betalingsachterstanden snel op. Je komt in een vicieuze cirkel terecht’, licht een woordvoerster toe.

Bron(nen):   De Telegraaf      

5 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Dead Silence

  Tja..ik heb een inkomen van een ton maar als ik kijk wat er op de weg rondrijdt en naar mijn eigen auto, of bij de Mediamarkt ben en zie wat er gekocht wordt, dan moet ik wel een arme sloeber zijn. Of inderdaad half Nederland is failliet. Op uitzonderingen na is het eigen schuld en laat het mij koud. De uitzonderingen mogen bij mij aankloppen voor hulp.

 2. IwanovKapotjeplov

  Er is het verleden veel op krediet gekocht. Na lenen komt betalen, en dat drukt nu zwaar op de huishoudbudgetten.

  Nog niet zo heel lang geleden riep het gros van de mensen nog “Crisis? Ik merk er niks van!”. Toen was de gelegenheid er nog om zich geleidelijk aan te passen. Toen niks gedaan is nu de wal het schip laten keren en dat doet pijn.

 3. Gold Forever

  Woon in een nieuwbouwhoekhuis met 200m2 tuin voor een kwart miljoen. Betaald met 1 inkomen, half spaar half aflossingsvrij, geen designkeuken, geen designbadkamer, maar we zijn zo’n beetje de enigen in de wijk. Iedereen heeft de mooiste woonkamers en keukens, slaapkamers interesseert ze niets. En als ze na twee jaar gaan scheiden dan blijkt dat ze alles meegefinancierd hebben, inclusief bouwrente, dus dan is er een gat van bijna EUR 50K. Droevig maar waar.

Reacties niet toegestaan