De 22 rijkste mannen ter wereld bezitten meer dan alle vrouwen in Afrika

Economie
maandag, 20 januari 2020 om 11:25
welingelichtekringen header 1
De 22 rijkste mannen ter wereld zijn rijker dan alle 325 miljoen vrouwen in Afrika. Dat claimt Oxfam in de aanloop naar het Wereld Economisch Forum in Davos.
Volgens de liefdadigheidsorganisatie verergert de onderwaardering van onbetaald huishoudelijk werk door vrouwen de kloof tussen rijk en arm. Onderzoekers rekenden uit dat vrouwen en meisjes dagelijks 12,5 miljard uur onbetaald werk verrichten in de vorm van zorg voor kinderen en ouderen.
De studie concludeert dat dit werk een bijdrage aan de wereldeconomie levert van bijna 11 triljoen dollar per jaar. Dat is drie keer zoveel als de opbrengst van de tech-industrie. Vrouwen, vooral in arme landen, doen meer dan driekwart van al het onbetaalde werk.
Topman bij Oxfam Danny Sriskandarajah: "Als 22 mannen rijker zijn dan alle vrouwen in Afrika samen dan is het duidelijk dat onze economie totaal seksistisch is." Nog steeds leeft de helft van de wereldbevolking van minder dan 5,50 dollar per dag. Oxfam vindt dat overheden de wereldwijde ongelijkheid verergeren door de rijken en de grote bedrijven onvoldoende te belasten.
Bron(nen): The Independent