Werkloosheid loopt in januari op tot 7,5%

De werkloosheid is de vorige maand sterk opgelopen tot 7,5% van de werkende bevolking. In december was het 7,2 %. Het aantal werklozen nam in januari toe met 21.000 en kwam uit op 592 duizend personen. Vooral in het noorden van het land lopen de werkloosheidsuitkeringen op. Ook de jeugdwerkloosheid stijgt verontrustend. Volgens het Centraal Bureau voor de Statistiek staat het het Nederlands percentage werkloze jongeren nu op 15%. In de Zuid-Europese landen ligt dat percentage boven de 50%.

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. malky

    Het resultaat van jarenlang goed beleid, banken zijn verantwoordelijk gehouden voor wat ze gedaan hebben, de juiste maatregelen genomen om financiële risico’s te beteugelen, waar nodig economie gestimuleerd, verstandig bezuinigd.
    En niet te vergeten Europa een rol laten spelen waar we ook iets aan hebben.

    Oh wacht, dat is allemaal niet gebeurd.

  2. Meharis

    De enige categorie die absoluut nog steeds niet door deze ontslaggolf wordt getroffen zijn onze ambtelijke apparaten. De overheid is en blijft een groeiende kostenpost waarvoor de belastingbetaler opdraait en waardoor de rendementen van het bedrijfsleven afnemen. En met het wegvallen van koopkracht en winst verdwijnen productieve banen minimaal in vergelijkbare omvang. De lagere belastingopbrengsten die dat tot gevolg heeft leidt weer tot nieuwe “bezuinigingen” (lees: lastenverzwaringen) en de vicieuze cirkel is rond. Wat dat betreft interpreteert de overheid het woord “bezuinigen” op een heel andere wijze dan het bedrijfsleven dat daartoe wordt gedwongen. Maar bedrijven hebben dan ook met de realiteit van de dag te maken en kunnen niet bestaan van bureaucratisch politieke vergezichten.

Reacties niet toegestaan