Van Es: ‘Crisis raakt Amsterdam dit jaar pas echt’

2013 dreigt een rampjaar te worden voor de werkgelegenheid in Amsterdam. Wethouder Andrée van Es (Werk en Inkomen) waarschuwt in het Parool dat het aantal vacatures sinds 1 januari stevig daalt en dat het aantal uitkeringen fors zal stijgen. 'De crisis zal Amsterdam dit jaar pas echt raken,' zegt Van Es. 'We gaan moeilijke tijden tegemoet.' Het aantal vacatures  is sinds begin 2013 gekrompen. 'Je ziet het aan grote bedrijven in Amsterdam, die met nieuwe ontslagrondes moeten komen. De crisis duurt nu zo lang dat bedrijven die lang hebben gewacht, alsnog moeten afslanken.' Gisteren bleek dat het aantal werkloosheidsuitkeringen in Amsterdam een nieuwe piek heeft bereikt. Per 1 januari verstrekte het UWV een uitkering aan 18.640 Amsterdammers; twee keer zo veel als in 2009 en 4000 meer dan een jaar geleden.

4 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Jannie Ooms

  En als de stadsdelen eindelijk worden opgeheven, zullen er nog heel wat meer tot die tijd duurbetaalde ‘stadsdeelbestuurders’ hun hand op moeten houden bij het UWV. Of wordt er voor die bezige baasjes wel weer een vet baantje op het stadhuis gevonden? Vast wel.

 2. MvO

  Terwijl het aantal bedrijven in de randstad nog steeds groeit, komt de regio in steeds grotere problemen doordat naast bedrijven zelfs de overheid zich met haar diensten terugtrekt (zodat die werknemers ook van de regio naar de randstad mogen verhuizen)…Van Es mag blij zijn met dit randstad kabinet. In de regio buiten de randstad voltrekt zich een drama.

  • Heldoppantoffels

   Zal ik je iets verklappen? Het drama gaat nog vele malen groter worden…. We gaan de hoogste werkeloosheid ooit behalen. Het kapitalistische systeem van korte termijn successen, egoïsme en witteboorden corruptie werkt niet langer!
   De elite wil ten koste van alles de macht behouden en zij hebben die macht zolang wij gezamenlijk te stom zijn om in opstand te komen.

   (in antwoord op MvO)
 3. Bert Hilhorst

  Gewoon de belastingen, parkeergelden an andere lasten verhogen, dat doen jullie oogkleppen toch altijd.

Reacties niet toegestaan