In Europa is de financiële onrust terug van weggeweest

De Italiaanse clowns Beppe Grillo en Silvio Berlusconi hebben de Italiaanse verkiezingsuitslag in een wurggreep. Geen van de partijen kan met andere een stabiele regering vormen. En dat was meteen van invloed op de Europese beurzen. Op de beurs in Milaan stonden verschillende financiële aandelen met 10% in het rood, terwijl de beurs in het geheel 5% verloor in het eerste uur van de handel. De uitslag is ook van invloed op de Spaanse beurs waar de aandelen 3% verloren. De Italiaanse staat gaat meteen meer rente betalen voor de staatsleningen. Vanochtend kwam er 0,5% bij tot 4,83%. Ook in Spanje ging de rente van de staatsleningen omhoog van 5,1 naar 5,4%. De euro zakte 3 cent ten opzichte van de dollar. En daarmee is de onrust in Europa weer terug. 

Bron(nen):   The Guardian      

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Jannie Ooms

  Als die Italianen dan zo graag op de rechtse Berlusconi stemmen en op de clown Grillo, laat ze dan in godsnaam ook maar snel uit de euro stappen. Want deze verkiezingsuitslag betekent een ramp voor de Nederlandse burger, die straks weer in de portemonnee zal moeten tasten om Italië uit het slop te halen.

  • Sander Van Oranje

   Italie is te groot om te redden,dus dan is het euro verhaal voorbij!!

   (in antwoord op Jannie Ooms)
   • Peter Rokers

    Berlusconi kan de boel zeker niet redden. Het sprookje is over. Wat gaan de beurzen van de week nog doen ? Staat ze nog een beetje in het rond. Een tijd geleden, is het alweer, dat ze onder de 300 stonden. Dus wat die onrust dan weer is.

    (in antwoord op Sander Van Oranje)
 2. malky

  EU afgezant en Goldman discipel Monti uitgekotst.
  Ondanks al haar tekortkomingen, democratie heeft zo nu en dan haar goede momenten.

 3. grasspriet

  Was de financiële onrust weg dan?
  Ik hoor al jaren niets anders dan dat we ons grote zorgen moeten maken vanwege ons niet-bestaande geld en ik snap nog steeds niet waarom we dit systeem nog steeds aanhangen.

  • Peter Rokers

   Inderdaad. Het is rampzalig. Zoals altijd. De meeste mensen verdwijnen nu onder de zogenaamde armoedegrens. Ook zijzelf hebben die grens niet gesteld.

   (in antwoord op grasspriet)
 4. Peter Rokers

  Ik heb nergens last van, want ik gebruik lach-gas. De politiek zien verdwijnen doet me norm veel plezier. Wat zal dat een groot feest zijn als die zichzelf vernietigt heeft.
  Het zijn allemaal zeer grote profiteurs.

 5. Herman Cain

  Heel goed. Nog een keer hem dwingen af te treden. Gewoon de druk op de ketel houden en de rente op de staatsobligaties van Italië maar liefst naar 20%.

Reacties niet toegestaan