Eindelijk: inkomsten muziekindustrie stijgen weer (een heel klein beetje)

De omzet van de muziekindustrie heeft de bodem bereikt. De International Federation of the Phonographic Industry, de brancheorganisatie die wereldwijd bijhoudt hoe de muziekindustrie het maakt, publiceerde cijfers waaruit blijkt dat a. de inkomsten uit cd's nog altijd dalen, maar b. de inkomsten uit digitale verkoop die daling meer dan goed maakt.   Zoals te zien op het plaatje is de stijging miniem en volgt deze op een halvering van de omzet in 15 jaar. Dit is de ravage die internet aanrichtte in de muziekwereld. Nu is print aan de beurt.

6 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. naom

  ben niet fan van populair music :vooral music van deze tijd

 2. Pietje_Precies

  ja als je mega prijzen voor schijfjes blijft vragen terwijl door het Internet het hele delivery model op zijn kop staat, ben je gedoemd te mislukken.1 euro per liedje is nog steeds teveel.
  moet je ze eens 10ct maken, dan vliegt de omzet omhoog. Dan ga je niet meer tobben om het illegaal te downloaden.

  • Han

   En dan hebben we het nog niet gehad over hoe de muziek industrie omspringt met de gemiddelde muziekant. Janis Ian kan er mooi over schrijven.

   (in antwoord op Pietje_Precies)
 3. Roland Bruynesteyn

  Schandalig dat internet. Dat vond ik een eeuw geleden ook bij de opkomst van de auto. Zoals die de markt voor paard en wagen ruïneerde, dat was gewoon asociaal!

 4. plattekleppet

  Klassieke muziek even buiten beschouwing gelaten; Voor de zestiger jaren was het vooral aanmodderen en na de tachtiger jaren is alles afgekeken. Everything is a remix: http://topdocumentaryfilms.com/everything-remix/

 5. Vogelbeest

  De Muziekindustrie is schandalig! Voor de opkomst van de grommaofoon speelde er in iedere kroeg en overal opstraat live muzikanten. Die zijn allemaal werkeloos geworden door de muziekindustrie!
  Nu worden ze zelf ingehaald door de techniek.

Reacties niet toegestaan