The Economist: Ben je een werkende vrouw? Verhuis naar Nieuw-Zeeland

Werkende vrouwen doen er goed aan om te verhuizen naar Nieuw-Zeeland, of als dat te ver is, naar een van de Scandinavische landen. Om Internationale Vrouwendag te vieren heeft The Economist zijn eigen ‘glazen plafond index’ samengesteld. Die laat zien waar vrouwen de meeste kans hebben op gelijke behandeling op het werk.
Op basis van OESO-gegevens vergelijkt het weekblad vijf indicatoren in 26 landen: het aantal mannen en vrouwen met een hoge opleiding; arbeidsparticipatie van vrouwen, de loonkloof tussen mannen en vrouwen; het aandeel vrouwen in hogere functies, en de kosten voor kinderopvang ten opzichte van het gemiddelde loon. Nieuw-Zeeland scoort het hoogst. Finland doet het  het best op onderwijs; Zweden heeft de hoogste vrouwelijke arbeidsparticipatie, en Spanje heeft de kleinste loonkloof.

Nederland wordt niet genoemd.

2 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. jantje uitnederland

  Las net hier: http://www.dagelijksestandaard.nl/2013/03/wat-willen-feministen-nu-eigenlijk dat je als vrouw beter niet naar Zweden kan gaan. Daar wordt je niet gelukkig.

  off-topic: jammer dat je niet op die coca-cola commercial kan reageren.

  • John

   Wat is het toch armzalig dat het steeds weer het GELD is dat als maatstaf van succes en geluk (?) wordt gebruikt. Wie vertelt me hoeveel vrouwen heel gelukkig zijn met een parttime baan waarin ze nooit ceo van een multinational zullen kunnen worden, maar wel voldoende tijd hebben om écht te leven?
   Die ijsbeer, ja die is nu alweer lang genoeg misbruikt vind ik. Hoeveel heeft CC voor dit item betaald? Hebben ze de ijsbeer ook netjes om zijn portretrechten gevraagd?

   (in antwoord op jantje uitnederland)

Reacties niet toegestaan