Goudprijs schiet omlaag

Na een jarenlange stijging is de goudprijs abrupt gaan dalen. Maandagochtend schoot hij zelfs even onder de 1400 dollar, om daarna weer licht te stijgen. Tien handelsdagen geleden stond de goudprijs nog boven de 1600 dollar. Op het hoogtepunt in augustus 2011 noteerde een ounce goud op 1883 dollar. Niemand die zeker weet wat de daling veroorzaakt. Een rol kan spelen dat de Cypriotische centrale bank zijn goud te gelde gaat maken. Dat idee kan overslaan naar andere centrale banken. Daardoor zou er in de nabije toekomst overaanbod kunnen ontstaan. Onder meer zakenbank Goldman Sachs verlaagde recent de verwachtingen voor de goudprijs. Mogelijk zijn instellingen als gevolg van die verlagingen nu alvast hun goud aan het omzetten in dollars.

7 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. kletsmajoor

  Ik denk dat Willem allang niet meer in goud zit. Hij is er nooit meer mee in het nieuws.

 2. Piet Oud

  Het is dus een instapmoment

 3. Karel Kritisch

  Ik denk dat Willem flink aan het inkopen is??!!

 4. IwanovKapotjeplov

  Dit is het resultaat van grootscheepse marktmanipulatie van FED & co. Er is een enorme hoeveelheid goudpapier op de markt gegooid. Let wel: geen fysiek goud. Tegenlijkertijd laat men de computers crashen, zodat niemand kan verkopen of aankopen. Gevolg: een hoop automatische shorting. Dan gaat vervolgens de prijs door de stop-loss en gaat het verder sterk naar beneden.

  Echter: als je puur kijkt naar de fysieke markt zijn daar veel meer kopers dan verkopers. Goud heeft weken levertijd.

 5. John

  Goud is nou typisch een belegging waarvoor dagkoersen van nul en generlei belang zijn. Wie in goud belegt is bezig met lange termijn max zekerheid.

Reacties niet toegestaan