Nieuws: Madoff II ontmaskerd

Het lijkt er sterk op dat Madoff II is ontmaskerd. De prestaties van de originele Madoff leken uniek: jarenlang investeerders laten geloven dat je een fantastische belegger bent door hen veel rendement voor te spiegelen dat er niet is. Nu is er weer een gesignaleerd, die - volgens Bloomberg en de Huffpo - precies hetzelfde lijkt te hebben gedaan.De 58 jarige Texaanse miljardair R. Allen Stanford wordt er van verdacht 8,5 miljard te hebben gestolen van 30.000 investeerders. Het huidige record van 50 miljard - op naam van Madoff I wordt daarmee op geen stukken gebroken, maar ook 8,5 miljard dollar is toch altijd nog een aanzienlijk bedrag. (Twee keer de hele Nederlandse ontwikkelingshulp). 
Sir Stanford (hij heeft de ridderorde gekregen van de overheid van Antigua) is er, net als de echte Madoff, in geslaagd jaar na jaar zo ongeveer dezelfde rendementen op zijn investeringen te voorschijn te toveren. Tot een half jaar geleden gold dat als geniaal, nu is dat bijna zeker een bewijs van oplichting. 
Daarmee houdt de overeenstemming met Madoff niet op. Ook bij Sir Stanford waren het niet de autoriteiten die de fraude op het spoor kwamen, maar klikten twee medewerkers bij de beursautoriteit dat er iets mis is met de handel van hun baas. Stanford is nog niet gearresteerd, maar staat wel sterk onder verdenking. Voorlopig ontkent hij. En dat is dan weer anders dan bij Madoff.

Bron(nen):   Huffington Post  Bloomberg (video)