De meisjes van de autosalon

In Libération staat vandaag een fotoreportage van de zogenaamde Car Girl, niet te verwarren met de callgirl. Het gaat om een serie foto’s van de Nederlandse fotografe Jacqueline Hassink die wereldwijd de grote autosalons bezocht (Parijs, Geneve, Frankfurt, Detroit) en daar de vrouwen fotografeerde die op, naast, in en tussen de splinternieuwe auto’s staan. 
Uitkomst van deze grondige studie die tussen 2002 en 2008 heeft plaatsgevonden: de vrouwen tussen de auto’s zijn dikwijls donker en zelden blond. Verder is het Ferrari-meisje een heel ander meisje dan het Lexus- of Volvo-meisje. Ook gelden voor personenauto’s weer heel andere normen dan voor terreinwagens, bedrijfswagens en natuurlijk vrachtwagens. Ieder type auto vraagt een andere houding, andere kleding en een ander soort vrouw. 
Volgens de fotografe zijn vrouw en auto een ideaal koppel, zeker als de vrouw met haar hand de glanzende carrosserie van de auto aanraakt. En de diepere betekenis van dit alles? Laat dat maar aan de journalisten van Libération over. 
De foto’s van Jacqueline Hassink (niet Hessing) worden vanaf volgende week vertoond op de Amsterdamse AutoRAI.

Bron(nen):   Libération