Schatrijk en toch een beetje zielig

Der Spiegel ging op bezoek bij mevrouw Maria-Elisabeth Schaeffler, eigenaar van de firma Continental (banden), bedrijf dat voor staatssteun bij de Duitse overheid aanklopte en nu weer even van de ondergang is gered.
Het toeval wil dat Schaeffler (67) in het bezit is van miljarden euro’s (privé) en Der Spiegel ging bij een van de rijkste Europese vrouwen langs om te informeren hoe het voelt om op de zakken van de overheid (lees: burgers) te teren.
Het is het grote Duitse weekblad wel toevertrouwd in dergelijke gevallen op de langst mogelijke tenen te gaan staan en heikele kwesties bij voorkeur ter sprake te brengen. Wie in aanmerking komt voor zo'n ‘Der Spiegel Gespräch’ krijgt op z’n minst twee ervaren verslaggevers over de vloer voor wie helemaal niets heilig is. Vervolgens krijgt het slachtoffer de ene gemene vraag na de andere voor de voeten geworpen en moet alle zeilen bijzetten om op de been te blijven.
Zoiets gaat dan vele pagina’s achter elkaar door en als het eind einde in zicht is gekomen en de geïnterviewde zo ongeveer naar adem zit te happen, volgt steevast de volgende mierzoete afsluiting: “Frau Schaeffler, wir danken Ihnen für dieses Gespräch.” En op naar het volgende slachtoffer.
Wie precies wil weten hoe mevrouw Schaeffler het eraf heeft gebracht (de eerste vraag gaat gelijk al over haar dure bontjas), klikke op Der Spiegel.

Bron(nen):   Der Spiegel