Huis van Britse bankier aangevallen

Een tot nu toe onbekende actiegroep heeft vanochtend vernielingen aangericht aan en bij het huis van Sir Fred Goodwin, de gewezen topman van de Royal Bank of Scotland, die ook in Nederland bekendheid geniet doordat RBS onder zijn leiding een groot deel van ABN Amro heeft overgenomen. Drie ruiten van Goodwins kapitale villa, in de buurt van Edinburgh, zijn ingegooid en de ramen van een zwarte Mercedes S600 zijn vernield.
De verantwoordelijkheid voor de actie is opgeëist in twee e-mails aan de plaatselijke krant Edinburgh Evening News, waarin alle bankdirecteuren crimineel worden genoemd.  "We zijn boos dat rijke mensen, zoals hij [Goodwin], zichzelf belonen met enorme geldbedragen en leven in luxe, terwijl gewone mensen werkloos zijn, of dakloos. Dat is een misdaad. Bankdirecteuren horen in de gevangenis," aldus de mail. Nieuwe aanslagen worden ook aangekondigd. "Dit is pas het begin."
Naar verluidt was Goodwin niet aanwezig in de villa toen de vernielingen werden aangericht. De voormalige topman van de RBS staat in Groot-Brittannië in het middelpunt van het publieke debat over de verantwoordelijkheid van bankiers voor de economische malaise, vooral omdat hij een jaarlijks pensioen van 700.000 pond heeft meegekregen , terwijl de Britse staat met liefst 33 miljard pond RBS overeind heeft moeten houden.

Bron(nen):   Edinburgh Evening News  The Guardian