Te koop: San Quentin Prison

Amerikaanse overheden worden steeds creatiever bij het verzinnen van methoden om de gaten te dichten. 
Eerder meldde Welingelichte kringen dat Kentucky Fried Chicken straten mag aanleggen, nu kunnen we melden dat de staat Californië met een minstens zo origineel idee komt: het verkopen van de beroemdste gevangenis van de wereld (nou vooruit, misschien op een na, na Robbeneiland): San Quentin. De gevangenis ligt prachtig op een schiereiland voor de kust van San Francisco en een projectontwikkelaar zou er wel raad mee weten. 
Een congrescentrum (met de electrische stoel als bijzondere attractie), een hotel ("Uw Bruidsnacht doorbrengen in de gaskamer"), sfeervolle appartementen ("exclusieve lofts op de luchtplaats'), het kan allemaal. Vermoedelijke opbrengst: twee miljard dollar. 
Maar daar moeten dan wel de kosten van de bouw van een vervangende gevangenis af. Als het doorgaat wordt ook de beroemdste 'death row' verkocht. Het geeft de San Francisco Chronicle aanleiding om te speken van een 'moord idee'. 
Wat zou nog meer kunnen? Het Vrijheidsbeeld verkopen aan Robert Mugabe, het Witte Huis aan JohnMcCain (of de familie Kennedy), of heel New York aan de Chinezen.

Bron(nen):   San Francisco Chronicle