Verrassende daling van de verkoop van iPads

In het tweede kwartaal daalde het aantal iPads dat Apple wist te verkopen ten opzichte van het aantal dat werd verkocht in hetzelfde kwartaal een jaar eerder. Waren het er in het tweede kwartaal van 2012 nog 17 miljoen, in dit jaar zakte dat terug naar 14,7 miljoen. Dat is geen geringe daling. Zeker niet als je meerekent dat in dat jaar de iPad mini werd gelanceerd, zodat er nu twee soorten iPads te koop zijn. De conclusie kan dan ook niet anders zijn dan deze: de markt voor iPads is verzadigd geraakt. Des te verrassender omdat het aantal verkochte iPhones bleef stijgen, van 27 naar 31 miljoen. Maar die iPads worden wel intensief gebruikt. iPads sturen veel meer verkeer het internet op dat smartphones doen. Het is dus niet zo dat bezitters van een iPad er niet tevreden mee zijn. Uit de gebruikscijfers blijkt dat ze zeer tevreden zijn. 34 procent van de Amerikaanse huishoudens heeft nu een tablet, in de meeste gevallen een iPad. De cijfers in west Europa zijn vergelijkbaar. Mogelijk is dat een penetratie waar de opmars stokt. De opbrengst voor Apple van de iPads daalt ook: veel mensen kiezen voor de goedkopere iPad Mini, waar Apple minder aan verdient. Als Apple het wonderbedrijf wil blijven - of weer wil worden - dat het was dankzij de iPod, de iPhone en de iPad, dan moet er iets nieuws komen. Nu is het 'gewoon' en zeer winstgevend bedrijf  

Bron(nen):   Quartz      

8 Reacties Doe mee met de discussie →


 1. Tegendraads

  Tja, de meerwaarde van iOS over Android is er niet, maar de prijs is wel hoger dan die van vergelijkbare Android apparaten. History repeating. Apple was in de jaren ’80 leidend met de introductie van de PC, maar IBM i.c.m. Microsoft nam die markt over door op de prijs te concurreren. (Het hielp ook wel dat de IBM architectuur open was, en dus meer concurrentie toeliet)

 2. Genuine_Defector

  Niet zo verrassend.
  Concurrentie is beter + goedkoper.
  Waarom zou je je dan nog laten afzetten?

  • JRR Uijlings

   Inderdaad. Plaats hiernaast eens een grafiek met de verkoop van de Samsung tablet en je zult zien dat het tablet verkoop nog steeds toeneemt.

   (in antwoord op Genuine_Defector)
  • catchit64

   Ik heb naast mijn iPad ook 2 andere tablets in gebruik, de Samsung Galaxy Tab 2 10.1 tablet en de
   SONY XPERIA TABLET Z .
   Doe me dan toch maar de iPad. Daar betaal ik misschien wel veel te veel voor in de ogen van de Apple haters, maar het werkt zo goed samen met mijn MacBook pro, mijn iPhone, Apple TV en mijn Apple in-car system. Android is ook prima maar heeft de keten nog niet zo strak.
   Komen zij met een compleet verhaal, ga ik het kopen. De nieuwe dongle van Google komt in de buurt.

   (in antwoord op Genuine_Defector)
 3. Dead Silence

  Ik kan zeggen dat ik verslaafd ben aan tablets, ik heb er 4 in huis. Allemaal Androids natuurlijk, want dat ander merk komt er bij mij niet in. Feitelijk uit principe al niet. Mijn nichtjes hebben die, en die zijn retetraag en doen niet wat ik wil en zijn veel te duur. Mijn Sammies stock ROMs heb ik opgeschoond en het apparaat overgeclockt. Mijn good old P7510 draait lekker op 1.6GHz, t.o.v. 1.0 GHz stock.

  • Genuine_Defector

   Heb zelf een Nexus 7 en een Samsung 10-incher (Galaxy Tab 2).

   Nog wel een iPhone (4). Die blijf ik ook wel gebruiken tot ie op is. Daarna overstappen op Android. Als ik het nu zou doen, zou ik voor de Nexus 4 gaan. Vind die lijn wel prima.

   (in antwoord op Dead Silence)
  • catchit64

   Wat heeft “dat andere merk”fout gedaan bij jou?
   Kennelijk hoef je niet dagelijks te werken met zware computerprogramma’s anders zou je voor de desktop in ieder geval voor “dat andere merk”kiezen 😉

   (in antwoord op Dead Silence)

Reacties niet toegestaan