Stoned van de spice

Als je als Londenaar in hogere sferen wilt raken, maar niets te maken wenst te hebben met het illegale drugscircuit, dan is het gebruik van 'spice' de oplossing. Dit cannabisachtige goedje, dat verboden is in Frankrijk en Duitsland en naar verluidt zelfs niet te verkrijgen is in drugshoofdstad Amsterdam, is officieel een luchtverfrisser. De verkopers in de Londense 'head shops' maken zich echter geen illusie over wat klanten met het goedje doen.
Op het label staat weliswaar 'niet geschikt voor consumptie', maar een Arabisch uitziende verkoper wil aan een journalist van The Guardian best laten zien wat er met je gebeurt als je het rookt. Hij sluit z'n ogen en tovert een brede glimlach tevoorschijn.
Op internetfora reageren gebruikers enthousiast. "It's awesome", schrijft er één. Maar spice heeft ook nadelen. "Je wordt er snel immuun voor", aldus een andere gebruiker. En het is ook nog eens erg duur. Voor 3 gram betaal je 15 tot 30 pond.
De Arabische verkoper uit Londen is niet positief over de toekomst van spice. "Sommige mensen krijgen paniekaanvallen of gaan hyperventileren. En ik heb gelezen dat er gevaarlijke chemicaliën in zitten. Ik denk dat het snel verboden wordt."

Bron(nen):   The Guardian