Speeltje of redding? Jeff Bezos koopt The Washington Post

The Washington Post Co. heeft ermee ingestemd zijn krant te verkopen aan Jeff Bezos, de oprichter van webwinkel Amazon.com.

Bezos, een van de rijkste personen ter wereld, betaalt 250 miljoen dollar (189 miljoen euro) voor het wereldberoemde dagblad en andere bijbehorende kranten als The Express Newspaper en The Gazette Newspapers.

Dat heeft The Washington Post maandag zelf op zijn website gepubliceerd.

Amazon zal geen rol spelen bij de aankoop. Bezos zelf koopt de nieuwsorganisatie en zal de enige eigenaar worden wanneer de koop is gesloten, wat naar verwachting binnen 60 dagen gebeurt. De vraag is waarom Bezos een krant wil bezitten. De positieve uitleg is dat hij de kennis die hij heft opgebouwd bij Amazon over de online wereld kan benutten om de roemruchte krant succesvol te maken in de digitale wereld. Amazon is onder leiding van Jeff Bezos immers het grootste online warenhuis ter wereld geworden. Maar het kan ook zijn dat hij iets bijzonders wilde doen met zijn miljarden. En dat de Post een speeltje is. In dat laatste geval is voor de Post te hopen dat Bezos het speeltje lang leuk blijft vinden ook als de verliezen zouden oplopen.