Recordbonus voor Goldman Sachs

Werknemers van Goldman Sachs kunnen een recordbonus tegemoet zien, nu de zakenbank in het eerste half jaar een spectaculair goed resultaat heeft geboekt. De winststijging is volgens The Guardian voor een belangrijk deel te danken aan de afgenomen concurrentie - nu diverse andere zakenbanken zich als gevolg van de kredietcrisis hebben moeten terugtrekken uit de lucratieve business.
De winstcijfers van Goldman Sachs over het tweede kwartaal worden komende maand pas bekendgemaakt. Maar medewerkers  in Londen hebben afgelopen week te horen gekregen dat ze een flinke stijging van hun bonus kunnen verwachten. In april liet de bank bij de presentatie van de cijfers over het eerste kwartaal al weten dat de helft van de 1,2 miljard pond winst wordt uitgekeerd aan de eigen werknemers.
Ook andere zakenbanken als Morgan Stanley, Deutsche Bank en Crédit Suisse kunnen rekenen op een flinke winstsprong. De banken verdienen flink aan de stimuleringsplannen voor de economie, waardoor alleen al de Amerikaanse regering dit jaar vier keer zoveel staatsobligaties zou moeten uitgeven dan vorig jaar. "Deze banken bemiddelen in de obligatiemarkt, waar regeringen en bedrijven miljarden ophalen," zegt een zakenbankier. "En dan is er ook nog een gebrek aan concurrentie, waardoor ze enorme bedragen in rekening kunnen brengen."
The Financial Times meldt dat ook de reguliere salarissen voor zakenbankiers oplopen. Dat komt mede doordat de banken volop bezig zijn de beste bankiers bij elkaar weg te kapen.

Bron(nen):   The Guardian  The Financial Times