Opel in Belgische handen?

De strijd om de overname van de Duitse autobouwer Opel lijkt nog lang niet gestreden nu de aan de Belgische beurs genoteerde investeringsmaatschappij RHJ International nogmaals op de proppen komt met een verbeterd bod. Het in Brussel gevestigde investeringsfonds RHJ International heeft maandag in een summier persbericht bevestigd dat het met autofabrikant General Motors onderhandelt over de overname van een belang in Opel.
‘De onderhandelingen zijn reeds verscheidene weken aan de gang en zitten in een gevorderd stadium’, klinkt het in het kort persbericht.
Volgens de krant Financial Times zou RHJ International zijn verbeterde bod mogelijk zelfs maandag of dinsdag uitbrengen. Het bericht is enigszins verrassend, aangezien veel waarnemers totnogtoe de kans erg klein achtten dat RHJ International Opel zou kunnen binnenhalen. Dat RHJ International plots meer kans op slagen zou hebben, is volgens Bild am Sonntag te danken aan het feit dat de investeringsmaatschappij nu wel bereid zou zijn alle Duitse Opel-fabrieken open te houden. Dat vinden Angela Merkel en de SPD prettig omdat er in september verkiezingen zijn.
In de plannen van de Belgische investeerder is trouwens geen plaats voor het openhouden van de Belgische Opelfabrieken.

Bron(nen):   Frankfurter Allgemeine Zeitung