Ondernemersopstand op komst

Hans Biesheuvel, de man die plotseling aftrad als voorzitter van MKB-Nederland, gaat een beweging van ondernemers vormen die het echte  geluid van ondernemers gaat laten horen. En dat is heel wat anders dan wat MKB-Nederland laat horen, vertelt hij aan het Financieele Dagblad. In die organisatie zitten niet de echte ondernemers, maar de branches. "Al die branches hebben mensen afgevaardigd die, wat dan zo mooi heet, de weg in Den Haag kennen. Ik was de enige bijbaanloze bestuurder. Overal zat ik aan tafel met Eerste Kamerleden, of ex-politici. Kortom: beroepsvergaderaars. Ik ken geen ondernemer die zich daar vertegenwoordigd voelt" Biesheuvel gaat met zijn nieuwe club wél rechtstreeks invloed geven aan ondernemers. Ministers zouden daar volgens hem ook oren naar hebben.  "Ze zitten allemaal met de handen in het haar, want ze weten dat de banen niet van de grote bedrijven zullen komen en ook niet van de overheid. Het midden- en kleinbedrijf zal de kar moeten trekken. Voor iedere oplossing heb je ondernemers nodig. Daar zitten die goede ideeën wel, maar worden niet gehoord."

Bron(nen):   Het Financieele Dagblad      

2 Reacties Doe mee met de discussie →


  1. knier

    Ik wens hem veel succes,maar denk maar niet dat die beroeps opvreters zich gemakkelijk laten verdrijven

  2. Templein

    Sinds je meer achtergronden leest over dat energieakkoord, waarin VNO-NCW en dan vooral de onderhandelaar Frits de Groot, een grootmeester blijkt te zijn in het remmen en vertragen van het polderoverleg, lijkt de actie van Hans Biesheuvel een zegen. Slechts 17 % van al onze bedrijven zijn lid van VNO-NCW. Wientjes cs maken zich vooral sterk voor de grote jongens, de multinationals. Het wordt hoog tijd dat het midden- en kleinbedrijf echt een stem krijgt in Nederland.

    Overigens lijkt ons bestuur ook op inteelt, als Biesheuvel vertelt dat aan elke overlegtafel iemand uit de Eerste Kamer deelneemt of anders een oud politicus. Nergens fris bloed, nergens frisse ideeën. Nederland is muf geworden. Hopelijk verandert het nu enigszins.

Reacties niet toegestaan