Bronwater raakt uit de gratie

De economische recessie heeft een nieuw slachtoffer gemaakt: bronwater uit flessen. De verkoop van bronwater is vorig jaar voor het eerst dit decennium gedaald, met vijf procent.
"Het is een voor de hand liggende manier om te bezuinigen," zegt de directer van een bureau voor marketresearch in The Washington Post. "Mensen kopen nog wel water in flessen, maar je mag er gerust vanuit gaan dat ze die flessen zelf bijvullen met kraanwater."
De daling lijkt ook ingegeven doordat consumenten zich ook zorgen maken over het milieu. Circa 86 procent van de plastic flessen wordt niet gerecycled, wat de producenten op veel kritiek is komen te staan. Milieubeschermers juichen de daling van de verkoop dan ook toe.
De verkoop van gebottled water is afgelopen jaren sterk gestegen, maar producenten als Nestlé en Coca Cola maken nu melding van tegenvallende verkoopcijfers.
Onderzoek waaruit blijkt dat bronwater minder gezond is dan kraanwater, wordt door The Washington Post niet genoemd als mogelijk verklaring voor de teruglopende verkoop. Maar Welingelichte Kringen geeft die suggestie graag mee, zie de tweede link.

Bron(nen):   The Washington Post  Welingelichte Kringen