Vergeet de iPhone, de Alleskunner komt

Het leek een mythe, zoiets als het bestaan van de verschrikkelijke sneeuwman. Al een jaar gonst het op internet van de geruchten over de ontwikkeling van een Apple touchscreen-computer die is gebaseerd op de technologie achter de iPhone.
Enig bewijs voor het bestaan van deze gedroomde computer die alles kan, was er niet. Tot voor kort, zo meldt nu The Times on Sunday. Een fabrikant in Taiwan heeft een order aangenomen voor de productie van touchscreenschermen, die precies de afmeting van de gedroomde computer hebben (10 inch, ruim 25 cm). Een expert meldt dat de Alleskunner circa 600 dollar gaat kosten en volgend jaar al op de markt komt.
De nieuwe computer - laten we hem de Alleskunner noemen - is geschikt voor het luisteren van muziek, kijken van films en spelen van computergames en heeft verder alle functies waarover ook de iPhone beschikt. De belangrijkste vernieuwing is dat de Alleskunner ook beschikt over een e-reader en het dus goed mogelijk wordt een krant of boek op de nieuwe computer te lezen. In tegenstelling tot de huidige generatie e-readers zou de nieuwe Apple-computer ook kleurenfoto's en ingewikkelde afbeeldingen kunnen tonen.
Het nieuwe apparaat gaat volgens de berichten lijken op een grote iPhone. The Times spreekt van een 'tablet', een plaat, omdat het apparaat geen apart toetsenbord heeft.

Bron(nen):   The Sunday Times