Crisis: In Amerika gaat het weer fantastisch!!!

De illusie dat het de goede kant op gaat met de economie wordt gebaseerd op allerlei fictieve zonnige feiten.
Een daarvan, en een belangrijke, is dat het weer goed gaat met de Amerikaanse huizenmarkt. De gedachte is blijkbaar de volgende: de crisis begon met de ineenstorting van de prijzen op de Amerikaanse huizenmarkt, dus als die markt weer opleeft, komt alles weer goed.
Die redenering slaat nergens op, maar het is nog erger: er is helemaal geen opleving van de huizenmarkt. Gisteren maakte de Amerikaanse regering bekend dat er nog nooit zo weinig huizen waren verkocht in juli sinds 1982. Dat deed de beurzen stijgen tot het hoogste punt van dit jaar. Waarom? Omdat de huizenmarkt het in juli een heel klein beetje beter deed dan in juni.
Je moet wel behoorlijk optimistisch zijn om dat goed nieuws te vinden. Zeker als je vaststelt dat de verkoop van nieuwe huizen 9 procent daalde ten opzicht van de slechte maand juli van vorig jaar.
Lees voor alle droeve cijfers over het goede nieuws op de Amerikaanse huizenmarkt de analyse in Forbes. En besluit dan of dit een goed moment is om weer aandelen te gaan kopen.
En wie ook na lezing van het verhaal in Forbes nog twijfelt kan zich nog wenden toch een al even kritisch stuk Time. Strekking: de huizencrisis is niet over.

Bron(nen):   Forbes