Met Skype op elkaars desktop kijkenDeze week heeft eBay zijn woorden waargemaakt en Skype verkocht. Niet – zoals aanvankelijk voorzien – aan een groep investeerders, bijeengebracht door de oprichters van de internetbeldienst, maar aan een consortium rond bedrijvenopkoper Silver Lake en een durfkapitaalfirma die is opgericht door voormalig Netscape-baas Marc Andreessen.

Skype begon een beetje een blok aan het been te worden van de veilingsite, maar het is zeer de vraag of eBay zonder Skype werkelijk betere tijden tegemoet gaat. Begin dit jaar ging de omzet van eBay voor het eerst sinds het bestaan van het bedrijf omlaag. Online shoppers lijken er genoeg van te hebben op koopjes te moeten bieden en de voorkeur te geven aan vertrouwde merkartikelen met een vaste prijs.

Met Skype gaat het eigenlijk ook niet zo goed, maar de nieuwste versie van de gratis te downloaden software (zie tweede link) belooft wel een hit te worden. Naast een beeldverbinding leggen met je gesprekspartner kun je nu ook zijn of haar desktop bekijken. Dat komt opeens een aardig eind in de buurt van de ‘shared workspace’ waar iedereen in het begin van het internettijdperk van droomde.Bron(nen):   The Economist  Skype